logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De nieuwe magische jeugdfilm Engel

Producent Incredible Film en distributeur Just Film Distribution presenteren vol trots de magische en avontuurlijke jeugdfilm Engel die vanaf 5 augustus te zien is in de bioscoop. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Engel vertelt het verhaal van het onzekere 11-jarige meisje Engel die op een dag een magisch wensklokje vindt dat haar leven totaal verandert. Niemand minder dan Isa Hoes (De Ontsnapping, Celbok H), die tevens als creatief producent optreedt, en Barry Atsma (Bankier van het Verzet, Mannenharten 2, Klem) spelen de ouders van Engel. De rol van Engel wordt vertolkt door acteertalent Liz Vergeer (Bumperkleef, Mees Kees in de Wolken, Bankier van het Verzet).

Wij zijn ontzettend blij, dat we ondanks alle corona maatregelen toch de film hebben kunnen afmaken. Ik kan niet wachten tot Engel in première gaat die op een unieke en speciale manier zal plaatsvinden. Ondanks dat het spannende tijden zijn voor de filmindustrie hebben wij er toch voor gekozen om de film op 5 augustus in release te laten gaan en ben ik enorm trots op het resultaat.

Isa Hoes over de opnames van Engel

Cast en productie

Engel wordt in haar magische avonturen bijgestaan door onder andere:

  • Kees Hulst (Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Gelukzoekers)
  • Pim Muda (Ashton Brothers, Dolfje Weerwolfje)
  • Ali Ben Horsting (Ik weet wie je bent, Voetbalmaffia)
  • Gürkan Küçüksentürk (Dertigers, Oogappels)
  • Mila van Groeningen (Mees Kees in de Wolken)
  • Luca Orlando (Get On Your Feet, Dolfje Weerwolfje)
  • Yenthe Bos (Jack bestelt een broertje, Het irritante eiland)
  • Wolf Kerpel (Ciske de Rat)
  • Bente van Wallenburg (Superjuffie, Uilenbal)

De regie van Engel is in handen van Dennis Bots (Circus Noël, Oorlogsgeheimen, Achtste Groepers Huilen Niet). Ellen Barendregt schreef het scenario waarbij zij door Mirjam Oomkes (Dikkertje Dap, Kappen, De Groeten van Mike) werd gecoacht. De film wordt geproduceerd door Danielle Raaphorst van Incredible Film (De Ontsnapping, Smoorverliefd en Circus Noël Feel the Magic).

Het verhaal van Engel

Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en Engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig zilverenklokje liggen. Al snel komt Engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt?

Make-A-Wish Nederland

In de film is een speciale rol weggelegd voor Maeve. Zij is 9 jaar en heeft een kwaadaardige tumor waar zij onlangs voor is behandeld. Haar allerliefste wens: meespelen in een film en haar naam terugzien in de aftiteling. Make-A-Wish Nederland heeft in samenwerking met Just Film Distribution en producent Danielle Raaphorst deze wens in vervulling laten gaan en schittert Maeve als edelfigurant op het witte doek.

Femke Meines zingt Engel-titelsong ‘Dichterbij’

Femke Meines, o.a bekend als winnaar van het Junior Eurovisiesongfestival, de film Elvy’s Wereld en van de insta-serie Anymoody’s, zingt de aanstekelijke titelsong van de magische familiefilm Engel, die vanaf 5 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien is. Door de coronacrisis is het aanbod voor familiefilms deze zomer zeer beperkt. Daarom heeft Just Film Distribution alles op alles gezet om deze familiefilm pur sang deze zomer alsnog in de bioscoop uit te brengen. Een feest voor gezinnen die zich met de avontuurlijke film Engel mee kunnen laten slepen in de bijzondere wereld van het 11-jarige onzekere meisje Engel. Zij vindt op een goede dag een magisch wensklokje dat haar leven totaal verandert. Want alles wat ze wenst, komt uit! En wie wil dat nou niet…?

‘Dichterbij’ is speciaal geschreven en geproduceerd voor Engel door Niels Zuiderhoek & Simon Gitstels. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor tracks van o.a Di-rect & Kensington. ‘Dichterbij’ is opgenomen in de studio in Berlijn. De bijbehorende videoclip wordt zaterdag 20juni gereleased. De single bevat ook een B-track getiteld ‘Mooi Begint Van Binnen’ die tevens in de film te horen is en ook door Femke gezongen wordt. 

De catchy Engel-titelsong ‘Dichterbij’ is vanaf vandaag beschikbaar en te beluisteren via Spotify.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.