logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: MagicMount Charge 3: magnetische houder met oplaadfunctie

MagicMount Charge 3 1

Reis je regelmatig met de auto en weet je niet altijd waar je moet zijn? Dan heb je tegenwoordig twee opties. Aan de ene kant kun je gebruikmaken van een los navigatiesysteem, maar laten we eerlijk zijn: die hebben voor incidenteel gebruik hun beste tijd wel gehad. Als je ze vaak gebruikt, kun je een wat duurder model verantwoorden en zul je profiteren van een paar te gekke features. Gebruik je hem niet zo vaak, dan heb je waarschijnlijk meer dan genoeg functies in je telefoon zitten: gewoon met Google Maps of de Kaarten-app van je iPhone. Maar … waar laat je jouw telefoon als je aan het rijden bent?

Magnetisch plakken

De MagicMount Wireless Charging Magnetic Mount laat eigenlijk precies zien waar het voor staat. Laat ik bij het laatste deel van de naam beginnen: de Magnetic Mount. Door een klein ijzeren plaatje vast te kleven op je smartphone (of onder je hoesje), maak je dat de magneet in deze autohouder je smartphone stevig op zijn plek kan houden. In deze set vind je een paar verschillende varianten, die je op jouw toestel kunt aanpassen. Bovendien kun je zowel jouw telefoon als die van je partner voorzien van magneten, zodat je ze allebei kunt bevestigen op de magnetische houders. Je kleeft de twee kleine plaatjes op je telefoon, zodat ze netjes op de magneten van de houder passen. Het middenstuk moet je vrijlaten, draadloos opladen en ijzeren plaatjes gaan niet zo goed samen.

Bevestigen

Er zijn verschillende modellen van de MagicMount Charge 3 verkrijgbaar: voor bevestiging op het rooster van je auto of met een kleefstripconstructie. Beiden zitten stevig en solide. Wijzelf gebruiken de versie voor het luchtrooster. Dankzij de ronde, open vorm van de houder kan de lucht zonder problemen rondgeblazen worden. De houder heeft een forse ring, waardoor hij stabiel blijft zitten. Door de magnetische houder wat naar achter te duwen vergroot je die stabiliteit en kun je maximaal profiteren van je smartphone als navigatiesysteem. De versie met kleefstrip combineert een kleverig laag met de eigenschappen van een zuignap. Deze Stickygrip zuignap is een vacuum zuignap plus plaklaag (niet permanent). Daarmee kun je de houder ook op niet-vlakke ondergronden stevig bevestigen. De sticky laag werkt namelijk kleine ribbeltjes weg.

Draadloos opladen

In het midden van de MagicMount Wireless Charging Magnetic Mount vind je namelijk een punt om je smartphone draadloos op te laden volgens de Qi-methodiek. Je koppelt de houder daarvoor met een USB-kabel aan je sigaretten-aansteker, waarna je met 10W je smartphone kunt opladen. De houder is voorzien van een lichtgevende ring, waardoor je kunt zien hoe het gesteld is het met opladen van je smartphone.

Zonder oplaadfunctie

Wil je een houder zonder draadloos opladen? Dan is de MagicMound Fresche een leuke oplossing. Deze houder koppel je ook aan het ventilatierooster van je auto en is voorzien van een lichtverfrisser! In een kleine cartridge zit een geurend blokje, dat je auto een paar weken lang voorziet van die ‘nieuwe-auto-geur’, waar we zo van houden. En omdat het blokje voor het luchtrooster zit, wordt de geur direct verspreid door je hele auto. Ideaal, niet?


Ga direct naar MagicMount Charge 3 op BOL.com.

Recensie over MagicMount Charge 3

CooleSuggesties topper

Dankzij de MagicMount Charge 3 gebruiken wij ons navigatiesysteem niet meer. De houder blijft netjes in het rooster zitten. Zoeken we de weg? Dan kleven we onze telefoon op de houder en gebruiken SIRI om het gewenste adres in te geven. Dankzij de ingebouwde functies van de standaard app komen we altijd waar we moeten zijn, zonder te hoeven wachten op ons trage navigatiesysteem (waarvan de accu steevast leeg is, omdat we hem zo weinig gebruiken). De houder blijft stevig op zijn plek en heeft bovendien een oplaadfunctie, waardoor je vol energie op je plek van bestemming aankomt.

Score: 9


Informatie

MagicMount Charge 3
Adviesprijs: 100 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.