logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maestra is een bizarre thriller

maestra Er is nog al wat ophef over Maestra geweest de afgelopen tijd. Het verhaal gaat over Judith Rashleigh. Ze werkt overdag als assistent in een gerenommeerd Londens veilinghuis en is s nachts hostess in een chique club in de West End-buurt. Ze wil echter hogerop komen – na een universitaire studie is een baan als assistent niet echt iets om over naar huis te schrijven. bovendien verdient het zo slecht dat ze nog een bijbaantje moet nemen om haar leven te kunnen bekostigen! Dat had ze liever anders gezien.

Vals spel

Het verhaal gaat pas goed van start als ze een vervalsing ontdekt. Haar eigen baas blijkt flink te frauderen. Maar Judith is nog steeds een assistent, en heeft daarom weinig te zeggen. Zelfs zo weinig dat ze door het veilinghuis wordt ontslagen. Samen met een welwillende en rijke klant van de nachtclub vlucht ze naar de Franse Rivièra. Als ze daar, zich lavend tussen de rich and famous, op de fraudezaak stuit die haar uit Londen heeft doen vluchten, zint ze op zoete wraak…

Zoete wraak

Die wraak steekt intelligent in elkaar – Judith maakt in Maestra dankbaar gebruik van haar kennis en ervaring. Daarnaast gebruikt ze haar vrouwelijke ‘charmes’ om voor elkaar te krijgen wat ze graag wilt. Scènes die nauwkeurig worden omschreven in heel plastische bewoordingen. Om rode oortjes van te krijgen! Veel toegevoegde waarde hebben deze expliciete scènes trouwens niet, maar ze zorgen wel voor wat extra spanning in het verhaal. Door het taalgebruik in deze scènes doet het boek toch een tikje platvloers aan, wat ongeëmancipeerd. Judith laat zich gebruiken op alle denkbare manieren.

Dievenspel

Maestra is in veel opzichten vergelijkbaar met de standaard blockbuster-films waarin meesterdieven wraak nemen. Geduldig, berekenend en vol kennis neemt Judith wraak op iedereen die haar onrecht hebben gedaan. Daarbij gaat ze bijna letterlijk over lijken. Het verhaal is bijzonder knap geschreven en steekt spannend in elkaar. Bovendien is Maestra het eerste deel van een trilogie, er zijn dus nog twee delen om naar uit te kijken. Dit eerste deel heeft al zo’n indruk gemaakt dat de filmrechten zijn verkocht. Een spannend boek op meer dan één front.

Maestra, L.S. Hilton The House of Books, 317 pagina’s, paperback. Prijs: 19,99 euro. ISBN: 9789044348989Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.