Julius Jaspers is inmiddels een grote naam in de wondere grillwereld – zijn passie voor de barbecue werkt aanstekelijk en dankzij de bizar uitgebreide kennis over eten en drinken weet hij de barbecue ook op bijzondere en unieke manieren in te zetten. Maar grillen beperkt zich niet alleen tot de barbecue – ook met de oven kun je fraaie resultaten behalen. Zo laat hij in zijn Grillbijbel zien hoe je een ovenschotel – de immer populaire mac & cheese – op tafel zet!
Recept: Mac ’n cheese
Voorbereiding: 0 uur en 20 minutenBereidingstijd: 0 uur en 30 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Amerika
Genoeg voor: 4
Dit heb je nodig
- 1 zak penne (500 gram)
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 500 ml melk
- 250 ml room
- 200 gram geraspte kaas (Emmenthaler, gruyère, Beaufort)
- Extra geraspte kaas voor het gratineren
- zout en peper
Zo maak je het
- Kook de pasta volgens de verpakking in ruim kokend (en gezouten) water. Giet na het koken af en houd ze even onder koud water.
- Maak een bechamelsaus door ed boter de smelten en de bloem aan toe te voegen. Roer goed door, laat rustig 10 minuten garen zonder te kleuren.
- Meng beetje bij beetje de melk door het bloemmengsel. Laat de saus goed gaat worden, controleer de dikte en eventueel de nog aanwezige bloemsmaak.
- Meng de bechamelsaus met de room en de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de koude pasta met de saus en vul hier een ruimte braadslede mee. Zo krijgt de Mac & Cheese niet alleen een mooi korstje, maar wordt hij ook door en door warm.
- Bedek de schotel met extra geraspte kaas en zeg onder een voorverwarmde ovengrill tot de korst mooi bruin is.
Bron: Grillbijbel, Julius Jaspers
Klik hier voor onze review over Grillbijbel.
Ga direct naar Grillbijbel op BOL.com.