logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De machthebbers, Gregg Hurwitz

Ik ben echt fan van de boeken van Gregg Hurwitz, met de Nowhere Man in de hoofdrol. De Machthebbers is inmiddels het zevende boek met Evan Smoak, ook bekend als de Nowhere Man, in de hoofdrol. Dat leek bijna niet meer te gebeuren, want in de finale van De Verloren Zoon werd hij in zijn penthouse-appartement / Fortress-of-Solitude geblazen door een flinke explosie. Zou hij dat overleefd hebben? Nou ja – geen spoilers hier: hij is er nog. Flink opgeschud, maar toch.

Tweestrijd

Ik denk dat de avonturen van onze actieheld toch een beetje op hun eind lopen, eerlijk gezegd. Zoals je ook in dit boek merkt, staat hij nemalijk met zijn rug tegen de muur, aangezien hij toch persoonlijke banden kweekt met onderbuurvrouw Mia en diens zoontje – en natuurlijk met Joey, de puberende meid die ook in het Orphan-programma zat, tot Evan haar eruit trok. Hij ziet haar een beetje als een nichtje, maar het lijkt erop dat die band toch nauwer is dan je zou denken. In dit boek probeert hij teveel borden omhoog te houden: de verbouwing van zijn appartement, de band met Joey, een ziekte van Mia én een nieuwe opdracht, waarbij een drugsbaron bezorgd is om zijn ontvoerde dochter.

Twee bendes

In De Machthebbers wordt de Nowhere Man namelijk ingehuurd door Aragon Urrea, een drugsdealende maffiabaas uit Zuid-Texas die zijn dochter onder zijn neus ontvoerd ziet worden. Het is meteen duidelijk dat zijn grootste rivaal, de wrede Raul Montesco, achter de ontvoering steekt. Maar je kunt natuurlijk niet zomaar binnenwalsen met je legertje… daarvoor moet je soms wat subtieler te werk gaan. Het is aan Evan om het fort van Raul te infiltreren om de dochter van Aragon, Anjelina, terug te halen. Jammer genoeg voor Evan is het allemaal net wat gecompliceerder dan het is. Angelina heeft zich namelijk bewust laten ontvoeren, omdat ze zwanger is van de zachtaardige zoon van Raul! Evans vaderlijke instincten komen zomaar bovendrijven en moet ervoor zorgen dat er geen onterechte slachtoffers vallen, dan

Flink in de nesten

Wat dat betreft is Machthebbers ook beduidend anders dan de eerdere delen. Waar hij daar te maken had met relatief kleine problemen, met kleine criminelen, moet hij hier echt in het hol van de leeuw (letterlijk!) kruipen om zijn missie tot een goed einde te volbrengen. Daarbij jongleert hij met zijn tijd om alle dierbare genoeg aandacht te geven, waarbij hij een beetje in de clinch komt te liggen met het computergenie Joey, die graag een roadtrip wil ondernemen met haar enorme hond… en Evan dat niet toestaat. Aan de andere kant is Evans botsing met het drugslab, met al die zombie-achtige verslaafden die fysiek ten ondergaan aan de nieuwe drugs, bijna misselijkmakend. Wees gewaarschuwd!


Ga direct naar De Machthebbers op BOL.com.

Recensie over De Machthebbers

CooleSuggesties topper

De Machthebbers is het zevende avontuur van The Nowhere Man, ook bekend als Evan Smoak. Hij moet het hierbij opnemen tegen een wrede Mexicaanse drugsbende, wat natuurlijk niet zo makkelijk is als zijn eerdere opdrachten. Wat het hem echter het moeilijkst maakt, is de focus die hij moet laten zien om zijn missie tot een goed einde te brengen. Ook in dit deel zit meer dan genoeg actie, grappige momenten vanwege zijn sociale onhandigheid met Mia, een groei in zijn ontwikkeling naar Joey en heel, heel veel ontploffingen. Verwacht ook de nodige duistere momenten, dit deel is misschien we de meest lugubere tot nu toe!

Score: 9


Informatie

Titel: De Machthebbers
Auteur:
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 544
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400514102
Prijs: 24.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.