logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Mac B geheim agent 2 – De onmogelijke misdaad

Mac B geheim agent – De onmogelijke misdaad is het vervolg op het boek Mac B geheim agent – De gestolen juwelen. In De gestolen juwelen wordt Mac gevraagd door de koningin van Engeland om een misdaad op te lossen. Mac is nog maar een kind, maar toch is hij al een geheim agent. In dit grappig geïllustreerde boek moet Mac B in actie komen wanneer de juwelen van de koningin gestolen zijn. Hij reist de hele wereld over… maar vindt hij ze ook echt?

Mac B geheim agent 2

In dit boek, Mac B geheim agent – De onmogelijke misdaad, vraagt de Queen aan Mac of hij een nieuwe misdaad kan oplossen. De misdaad was zelfs nog niet eens begonnen! De koningin had een dreigbriefje gekregen. Daar stond op dat iemand iets ging halen wat hem toekwam. Dat waren natuurlijk de kroonjuwelen, net als in het eerste boek. De Queen vertelde een heel lang verhaal over een man die probeerde de kroonjuwelen te stelen. Dat gaat ongeveer zo: er was eens een man die probeerde de kroonjuwelen te stelen. Einde. Alleen dan heel erg lang. En de koningin dacht nu dus dat het de kleinzoon van die man was. Maar goed, er was dus iemand die het ging proberen te stelen. Mac en de lijfwachter van de Queen gingen in een hok zitten, met de kroonjuwelen bij zich. Als eerste moest Mac de wacht houden. Het was heel erg lastig om zonder afleiding wakker te blijven. En je raad het al; Mac viel in slaap. Toen de wachter hem wakker maakte, waren de kroonjuwelen weg!

De jacht

De persoon die vroeger de kroonjuwelen had proberen te stelen, had uiteindelijk een stuk land gekregen, genaamd Ierland. Daarom gingen Mac en de wachter naar Ierland om de kroonjuwelen terug te pakken. Ze logeerden in een kasteel. Wat nog even heel spannend was toen er ineens een slang in Mac’s kamer zat! Gelukkig kon Mac hem aan en kwam de wachter aangerend om te helpen.


Recensie over Mac B geheim agent 2 – De onmogelijke misdaad

Het is een grappig boek dat leuk geschreven is. Er stonden leuke tekeningen in het boek. Het was alleen moeilijk om de gebeurtenissen voor me te zien. Tijdens het lezen had ik ook niet echt het gevoel dat ik erbij was. Het was leuker geweest om te weten wat er precies gebeurd, het was nu niet altijd zo duidelijk wat er nu precies gebeurde. Dat vind ik dan toch wel een beetje jammer.

Score: 7


Informatie

Mac B geheim agent 2 – De onmogelijke misdaad,
Illustrator: Mike Lowery
Uitgever: Van Holkema & Warendorf, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789000365500. Prijs: 13.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!