logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Je maandlasten structureel verlagen? Zo doe je dat!

Het leven is niet goedkoop. Zeker in het afgelopen jaar hebben we duidelijk gemerkt dat we op de kleintjes moeten letten. Iedereen heeft de inflatie gevoeld. De één heeft hier natuurlijk meer last van de ander, maar bijna iedereen heeft wel enige vorm van besparing toegepast om de stijgende kosten te drukken. Toch blijft het pijnlijk om maandelijks bakken met geld te zien verdwijnen.

Merk jij dat je meer behoefte hebt aan controle? Dan hebben we goed nieuws. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop je jouw vaste lasten structureel kan verlagen. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende tips.

Kies voor een Sim Only abonnement

Waar zouden we zijn zonder smartphone? De telefoon is onderdeel geworden van onze alledaagse outfit. Er is bijna geen mens meer die zonder telefoon op pad gaat. Doen we dit onverhoopt dan toch een keer? Dan missen we hem direct. Geen wonder dat we dus ook maandelijks heel veel geld uitgeven aan abonnementen. Althans, misschien juist wel. Want die abonnementskosten worden stiekem toch telkens weer wat duurder. Zeker als je altijd voor een abonnement met toestel kiest. Als je abonnement verloopt, kies je direct weer voor een nieuw toestel. Handig, maar wel een dure hobby. Zeker omdat de provider je toch altijd probeert te verleiden met een iets duurdere aanbieding.

Een goede manier om te besparen op deze kosten is het afsluiten van een sim only abonnement. Het fijne van sim only is dat je het abonnement geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Daarnaast is het natuurlijk zonde om voor een geheel nieuw toestel te betalen als je huidige toestel het nog prima doet. Ben je dan toch ook toe aan een nieuw toestel? Dan is het voordeliger om dit toestel direct zelf te kopen en een los sim only abonnement af te sluiten.

Let goed op in de supermarkt

Boodschappen zijn ongelooflijk veel duurder geworden de afgelopen maanden. Dit is dan ook misschien wel het eerste waar je aan denkt als je de maandelijkse kosten wilt verlagen. Deze kosten sluipen er ook zo snel in. Je hebt toch eten nodig. Je haalt dus al snel wat je nodig hebt en pas als je alle bedragen bij elkaar op gaat tellen, merk je ineens hoeveel geld er maandelijks naar de supermarkt gaat. Zonde! Een goede manier om te besparen – zelfs in tijden van inflatie – is koken op basis van wat er dan in de reclame is. Daarnaast is het ook slim om wekelijks in één keer alle boodschappen in huis te halen. Maak een boodschappenlijstje op basis van wat je die week nodig hebt en sla direct alles in. Zo raak je minder snel in de verleiding om tussendoor toch nog wat extra’s mee te nemen en wordt er sneller ook gekookt met de dingen die in huis zijn.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.