logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak zelf Vreemde wezens – knotsgek combineren


vreemde-wezens-knotsgek-combineren

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom dieren er uitzien zoals ze er uitzien? Hoe komt het dat giraffen bijvoorbeeld zo’n lange nek hebben, everzwijnen van die rare slagtanden en krokodillen van die bizarre stekels op hun rug? Het antwoord op al die vragen is soms heel erg logisch en eenvoudig, en soms lastiger te vinden. Bij mij dwaalt zo’n vraag meestal af naar een volgend probleem: wat als je bepaalde dieren zou combineren? Wat als je bijvoorbeeld een krokodillenkop combineert met de billen van een vogel, wat zou er gebeuren als je een krekel mixt met een nijlpaard, of een walvis met een slang? Die vragen, waar je tot nu toe op geen enkele manier een antwoord hebt kunnen krijgen, worden wel benoemd in het boek Vreemde wezens-knotsgek combineren.

Mixen maar

dit grappige, lange boekje bestaat uit een ringband waarin tientallen dieren zijn afgebeeld als een heldere en kleurige illustratie. Op de linkerpagina vind je de naam met een aantal bijzondere eigenschappen. Wat eten hier, hoe ontwikkelt het zich en welke eigenaardigheden kun je ontdekken aan het lichaam. Op de rechterpagina zie je vervolgens paginagroot een afbeelding van het beest. En ook daar zitten al vreemde wezens tussen! Maar het kan nog gekker. Alle pagina’s uit het boekje zijn namelijk in tweeën gedeeld. Je kunt het bovenste deel van de pagina omslaan terwijl het onderste deel gewoon blijft zitten zo kun je bijvoorbeeld, als je naar een plaatje van de olifant krijgt, het achterwerk van de olifant vervangen door die van een gekko. Je zult zien dat alle lijntjes perfect op elkaar aansluiten. Zelfs de namen van de dieren zijn in tweeën gesplitst, waardoor je in mijn voorbeeld een oli-ko krijgt. En zo kun je alle denkbare dieren met elkaar combineren. Maak bijvoorbeeld een sierlijke kikrus, of een schildkan!

Leerzaam

Een ontzettend leuk boekje dus, waarin je uren zoet kunt zijn. Dankzij de ringband gaat het bladeren door de dieren heel eenvoudig. De pagina’s zijn gemaakt van een goed stevig papier, waardoor ze niet snel verslijten. Dankzij de weetjes en feitjes op de pagina’s zijn ze zelfs nog leerzaam ook. De tekeningen zijn misschien wat eenvoudig en kleurrijk, maar dat maakt het resultaat wel zo geslaagd. Een erg leuk boek om lekker in te spelen!


Recensie over Vreemde wezens: Knotsgek combineren

Een grappig boek om mee te combineren en te bladeren. Door de leerzame weetjes en feitjes steek je d’r stiekem ook nog wat van op!

Score: 8


Informatie

Informatie

Vreemde wezens: knotsgek combineren,
Illustrator: Agnese Baruzzi
Uitgever: Bakermat, 70 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789059242333. Prijs: 14.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.