logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak van je huis een thuis


Het is niet altijd makkelijk om de juiste sfeer in huis te vinden. Het blijft zoeken naar elementen die bij jouw situatie passen en goed met jouw stijl integreren. Stoelen, banken, kasten… het verandert door de jaren heen. Andere elementen zijn wat minder makkelijk te vervangen, zoals deuren, kozijnen en raampartijen. Die bepalen dan ook best wel een deel van je interieur en verdienen extra aandacht

Afwerking en details

Voor dit soort elementen, die makkelijk tien jaar of langer in je huis onveranderd blijven, loont het zeker om wat extra aandacht te steken. Een huis dat tot in de puntjes is afgewerkt geeft namelijk een heel andere uitstraling en gevoel dan een huis waarbij de lamp net niet strak tegen het plafond hangt of waarbij de plint niet lekker aansluit op het kozijn. Dat ziet er wat gekunsteld en gehaast uit. Alsof het nog niet af is. En misschien is het dat ook wel niet. Maar met een beetje aandacht fix je die problemen en zorg je dat die doorns in het oog worden omgevormd tot mooie interieurelementen.

Plintperikelen

Een best lastig stukje in je interieur zijn plinten, deuren en kozijnen. Die sluiten namelijk nooit echt lekker op elkaar aan. Boven hebben we bijvoorbeeld plinten die we met afwerkdopjes hebben afgewerkt. Onder hebben we recht afgezaagde houten plinten, die niet echt lekker op de ronde afwerklatten van het kozijn aansluiten. Niet heel storend, maar fraai is anders. Wist je dat je die kleine puntjes makkelijk kunt oplossen? Lees hier bijvoorbeeld meer over plintneuten en architraven!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.