logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak met Skylanders Imaginators je eigen Skylanders


skylanders imaginators De Skylanders-franchise is al jaren lang actief en mega-succesvol. Ieder jaar komt er weer een nieuwe game uit, en telkens bedenken ze weer een nieuwe gimmick om een nieuw soort Skylanders te introduceren. In de tweede game waren dat de Giants, maar denk ook aan de voertuigen in de Superchargers game, de Swap Force karakters die je kunt verwisselen en meer. In Skylanders Imaginators zijn er twee nieuwe soorten: de Senseis en de Imaginators.

Sensei

De Skylander Sensei karakters zijn eigenlijk niet heel erg bijzonder. Het zijn de beste Skylanders in hun klasse, een soort Giants dus, met een superkracht die langzaam oplaad naarmate je aan het vechten bent. Ze zijn dus superstoer en sterk, maar eigenlijk niet heel veel meer dan dat. Net als met de Giants zijn er bepaalde levels die je alleen met die soort Skylanders kunt uitvoeren. Ook kunnen alleen de Senseis zogeheten ‘gong-gevechten’ opstarten, dat je zou kunnen vergelijken met arenagevechten. Daarmee kun je veel munten verdienen en Imaginator-elementen bij elkaar sparen. Daarover dadelijk meer. skylanders-imaginators-wii-u

Vecht met je verbeelding

Het coolste aan Skylanders Imaginators is de Imaginator-toevoeging. Duh! Maar wat zijn dat? Wel: ze zien er uit als chique buisjes met een kristal erin. Een Creatiekristal. Die geeft licht als je hem op de portal zet. Cool, toch? Het coolste is echter de binnenkant van deze speciale kristallen. Daarin zit namelijk een helemaal kale basis-skylander, die je zelf kunt vormen en aankleden. Je kunt dus je eigen Skylander maken, met zijn eigen aanvallen en speciale krachten! Daarbij heb je twee beperkingen. Iedere creatiekristal bevat een Imaginator met een eigen element. Lucht, vuur, licht, water, ga zo maar door. Daar doe je niets aan. Het tweede punt kunt je zelf kiezen, maar niet meer veranderen: het soort Skylander. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een ninja, een zwaardvechter, ridder, tovenaar en nog wat meer stoere vechtersbazen. Heb je die eenmaal gekozen, dan kun je het niet meer veranderen. Wel kun je per gevechtsklasse een aantal aanvalstechnieken kiezen, die je per stuk kunt upgraden. Niet zo specifiek als bij de normale Skylanders, maar zeker wel genoeg om indruk te maken! skylanders-imaginators-skylander-ontwerpen

Aankleding

Ben je klaar met die keuze? Dan kun je hem gaan aankleden met borstpantsers, beenbeschermers, armbeschermers, helmen en nog een paar items. De helmen ken je al uit de eerdere games, en zijn nu helemaal terug van weggeweest: pannen, hoeden, mutsen, rare voorwerpen… je kunt ze allemaal vinden over alle werelden van Skylanders: Imaginators. Maar ook andere kledingstukken kun je vinden, en die zijn net zo bizar. Pantsers als een schildpad, drijfhout, speciale elementharnassen: de combinatie en keuze lijkt eindeloos. En ieder pantser-onderdeel geeft jouw Skylander een eigen bonus. Extra vechtkracht, meer snelheid, geluk of pantser… het heeft allemaal invloed op je resultaat. En heb je een compleet thema-harnas bij elkaar gesprokkeld en aangetrokken? Dan krijg je nog bonus-powers ook! Naast je imaginite-onderdelen, die je vind in roze schatkisten, kun je jouw Imaginator helemaal aanpassen, met gezichten, kleuren, je kunt zelfs lichaamsbouw per onderdeeltje aanpassen (kiezen uit bijvoorbeeld het soort arm, maar die ook groter of kleiner maken). Zelfs uitspraken en achtergrondmuziekjes kun je instellen per Imaginator! De Imaginator wordt opgeslagen in je Creatiekristal, en kun je dus overal spelen. Maar let wel: je kunt slechts 1 Skylander maken per kristal!

Spannend

Natuurlijk is de slechte Kaos ook van de partij. Ook hij heeft de Imaginator-kracht gevonden en kan via Brein-Kracht Doomlanders maken. Spannend! En soms ook knap lastig, de vijanden zijn behoorlijk taai. Je zult alle upgrades kunnen gebruiken die je kunt krijgen, dus houd daar rekening mee als je terug bent in de basiswereld. Daarbij is Skylanders weer een stukje terug naar de basis gegaan, vergeleken met SuperChargers. Lekker puzzelen en knokken dus, om zo veel mogelijk geld te verdienen en Imaginite schatkisten te verzamelen. De vele verborgen gebieden en goed verstopte schatkisten, selfie-iconen en zieljuwelen maken het waard om de levels een paar keer achter elkaar te spelen. Game on, Skylanders!

Informatie

Skylanders Imaginators, Wii U, XBOX One, PS4 Activision. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 60 euro

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.