logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak met Geronimo een Reis door de Tijd 8

reis door de tijd 8 Geronimo Stilton is maar een drukke muis. Naast zijn baan als hoofdredacteur van het dagblad van Muizeneiland, De Wakkere Muis, lukt het hem ook nog om een flink aantal boeken te schrijven om ons te vermaken! Naast zijn beroemde boeken over het magische rijk Fantasia mag hij soms ook in een echte tijdmachine reizen. In Reis door de tijd 8 is dat ook weer het geval: hij mag een reis maken in de tijdmachine van Alumnus Frik.

Mysteries uit het verleden

Dit keer is de opdracht van Geronimo niet om de geschiedenis te redden en te voorkomen dat er een ramp gebeurt, zoals dat in Reis door de Tijd 7 het geval was, maar juist het oplossen van een paar grote mysteries. Weet jij bijvoorbeeld wie model stond van de Sphinx, dat grote Egyptische beeld dat deels leeuw, deels vrouw is? Of wie de pizza heeft bedacht? Naast deze belangrijke feitjes uit de geschiedenis gaat Geronimo ook uitzoeken waar en wanneer de eerste Olympische spelen gehouden werden en duikt hij in de Japanse geschiedenis van Samoerai, de Japanse tegenhanger van de ninja, om te kijken hoe hun zwaarden zo ontzettend scherp waren.

Woord en beeld

Zoals je van Geronimo Stilton gewend bent wordt het verhaal flink aangevuld met illustraties. In Reis door de Tijd 8 gaat dat misschien nog wel een stapje verder, en zie je soms zelfs een klein stripverhaaltje om bepaalde gebeurtenissen duidelijk te maken. Dat maakt het verhaal een stuk leuker om te lezen. Dankzij de verschillende onderwerpen heb je wel een paar keer een moment waarop je makkelijk kunt stoppen met lezen (als het één groot avontuur was zou je het boek echt niet kunnen wegleggen!) want hoewel het verhaal van Geronimo en zijn oud-leraar gewoon doorloopt is het eigenlijk een beetje een kapstok voor de spannende avonturen in de geschiedenis.

Spannend avontuur

Het blijft speuren geblazen in het boek Reis door de Tijd 8. Niet alleen vanwege de avonturen van Geronimo, maar ook dankzij de spionnenlens. Daarmee kun je op sommige pagina’s grote geheimen ontdekken, die anders echt aan je verborgen zouden blijven. Speuren dus naar aanwijzingen, en wie weet heb jij wel eerder het antwoord op de grote mysteries dan Geronimo zelf!

Informatie

Reis door de Tijd 8, Geronimo Stilton
Illustrator: S. Bigolin De Wakkere Muis, 312 pagina’s, hardcover. Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 9 jaar. ISBN: 9789085923459

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.