logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak een kamer echt af met coole LED strips


Een goede verlichting in huis is ontzettend belangrijk. Niet alleen zodat je alles goed kunt zien, maar het zorgt – mits goed gebruikt – ook voor een stukje sfeer. Je eigen stijl. Je kunt kiezen uit staande lampen, lampen aan het plafond of een lamp aan de muur. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een verstopte lichtbron? Met ledstrips zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld een ledstrip onder een kast monteren voor een stoere vloerverlichting, of juist boven op een last voor een heel algemene basisverlichting. Een goede plek voor ledstrips is ledstripkoning.nl. Daar kun je veel verschillende ledstrips vinden, voor zo’n beetje iedere denkbare toepassing. Wij zetten een paar coole toepassingen op een rijtje, perfect voor je slaapkamer / mancave.

tv-led-strip-set-met-1-rgb-strip-voor-tv-s-tot-32-inch-10-CL1460287233[1]Achter de televisie

Philips had enkele jaren geleden al de blits gemaakt met televisies, waarin ze ledverlichting verwerkten. Dat zorgt namelijk voor een unieke kijkervaring en een rustiger beeld. Bovendien heb je met zo’n verlichting meteen licht op je muur, zonder dat je daar een lamp voor hoeft neer te zetten. Natuurlijk kun je ze ook achter de monitor van je computer bevestigen voor een unieke game-ervaring. De geleverde sets zijn kant-en-klaar en worden geleverd met een afstandsbediening, waarbij je ook de kleuren kunt aanpassen. Deze ledverlichting krijgt zijn voeding via de USB-poort van je televisie, monitor of computer.

pc-led-strip-set-1-meter-rgb-premium-10[1]Casemodding met ledstrips

Echte computernerds kennen die term: casemodding. Wat autofreaks doen met hun voertuigen, doen zij met hun computers. Aanpassen tot je d’r bijna geen computer meer in ziet! Gekleurde ventilatoren, stickers, kleuren, uitbreidingen, transparante computerkasten… en een ledstrip. Met deze korte strips, die je op de voeding van je computer aansluit, geef je jouw computer een unieke uitstraling. Het scheelt je bovendien weer een lamp op je bureau, eigenlijk is het een echte win-winsituatie dus. Bovendien vorm je die lelijke zwarte doos om tot een eyecatcher in jouw eigen unieke mannendomein.

Bedverlichting

Deze vind ik echt briljant. Als je ’s nachts wakker wordt om even de plassen of wat water te drinken, is het vaak uitkijken geblazen dat je niet struikelt over kleren, tassen, sportschoenen, controllers of boeken. Tenminste… dat kan ik me zo voorstellen 🙂 met deze bedverlichting is dat verleden tijd. Je plakt de strip onder je bed (hij plakt prima op hout en metaal, heb je een andere ondergrond, dan heb je een ledprofielstrip nodig om de ledverlichting in te bevestigen) en hangt een bewegingsmelder op de juiste plek neer. Stap je dan ’s nachts uit bed, dan neemt die sensor dat waar en gaat het licht onder je bed branden. Voila! Een veilige doorgang is gewaarborgd. Zonder dat je vrouwlief aan de andere kant van het bed wakker maakt door een fellere lamp aan te klikken. Iedereen blij! Je kunt kiezen uit 1 of 2 meter bedverlichting, en voor 1 zijde of 2 zijden.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.