logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak je zomerse Radler kwarktaart in een handomdraai


De zomer barst in alle hevigheid los. De afgelopen week is het niet onder de 25 graden geweest. Zeg nu zelf: Dat is toch het sublieme weer voor een radler? Maar de zoetekauw in me moet ook gestild… die smeekt om taart! Een flinke tijd in de keuken boven dampende pannen en voor een hete oven staat me echter ook niet aan. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om die twee elementen met elkaar te combineren tot één grandioos product: een Radler kwarktaart. Lekker fris, zoet en vooral lekker.

Het succes van Radler

Het is ook helemaal niet gek dat Radler zo’n succes is geworden. Het is en blijft een goede dorstlesser en heerlijk fris. Zonder het nadelige gevolg van de alcohol, die juist niet zo goed matcht met dit hete weer… En hoewel Radler pas een paar jaar echte populariteit geniet, is het “fietsbier” toch al meer dan een eeuw oud! Ruim 100 jaar geleden werd Radler ontwikkeld in Duitsland, speciaal voor fietsers. Maar het frisse biertje met weinig tot geen alcohol heeft pas de afgelopen jaren een enorme boost gekregen. Zo steeg de penetratie van Radler in 2017 tot 58%.

De frisse smaak van citroen

Radler en kwarktaart zijn beide heerlijk verfrissend met warm zomer weer, dus HomeMade vroeg zich af: kan dat niet samen? De frisse smaak en het kleine bittertje van radler blijkt verrassend goed te combineren met een zoete citroenkwarktaart. En ja hoor: het kan, en het is een succes! In de verpakking vind je een zakje koekkruimels, die je mixt met gesmolten boter (tja, je moet toch éven achter de pannen), en een zakje kwarktaartmix, dat je mengt met water, een flesje Radler, kwark en slagroom. Even mixen en gieten maar! Hoewel het in eerste instantie best dun was, stijfde het heel netjes op – in twee uur tijd was het een goed snijdbare kwarktaart geworden. Petje af! Je hoeft zelfs alleen maar een springvorm te regelen, het vel bakpapier voor op de bodem krijg je ook meegeleverd in de doos.

HomeMade is de eerste die dit op de markt brengt en daagt hiermee consumenten uit verrassende en nieuwe combinaties te proberen. HomeMade zal hiermee een nieuwe kopersgroep naar het bakmixenschap te trekken en ook andersom; een nieuwe kopersgroep aan het radler-schap toe te voegen. De Radler kwarktaart is vanaf juni de hele zomer te koop bij o.a. Albert Heijn. De verkoopadviesprijs bedraagt €2,59.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.