logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Maak je naam onvergetelijk, Floris Hulsmann

Ondernemers weten als geen ander: als er niet over je wordt gepraat, tel je niet mee. Dat is gewoon zo. Je moet een naam hebben. Dit is wel de meest belangrijke en ook de meest moeilijke keuze die je als ondernemer moet maken. Welke naam kies je? Naam maken binnen jouw branche moet je verdienen door hard werken en resultaten, maar een naam kiezen heeft daar wel degelijk invloed op. Heb je een naam die nergens op slaat, dan zul je ook niet snel in iemands gedachten naar boven komen als je gezocht wordt. Maak je naam onvergetelijk helpt je bij het kiezen van een goede naam.

Stap voor stap

Gelukkig is de hulp nabij. Bij het bedenken van een naam is een stappenplan bedacht, waarmee je actief gaat nadenken over goede en slechte namen. Het boek is geen lange keuzelijst waar automatisch een naam uit komt rollen, maar een actief boek waarin je gaat peinzen over jouw markt, zoeken naar de namen (en successen) van je concurrentie en jouw eigen sterke, kenmerkende punten.

Waarschuwingen

Naast alle positieve aspecten om je naam onvergetelijk te maken, zijn er ook een aantal gevaren te bedenken als je aan de slag gaat met een merknaam voor je product of bedrijf. Daar lees je ook alles over in dit boekje. Een goede zet, want je zit jaren vast aan een naam. Daar moet je goed over nadenken. Uit voorbeelden blijkt dat er genoeg missers zijn gemaakt in het verleden. Je wilt toch niet in dat lijstje voorkomen? Bovendien is er altijd het gevaar dat jouw naam te dicht bij die van een ander komt – met alle vervelende gevolgen vandien. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Ga direct naar Maak je naam onvergetelijk op BOL.com.


Recensie over Maak je naam onvergetelijk

CooleSuggesties topper

Als je aan de slag gaat met je eigen onderneming of een nieuw product, begint een belangrijk deel van de creatie daarvan met een naam. Een goede naam kan wonderen verrichten, een heel slechte naam richt je zonder meer ten gronde. Doe je voordeel met de wijze lessen uit dit boekje: maak je naam onvergetelijk – op een positieve zin. Het is prettig geschreven, leest als een trein en heeft bovendien een ruim opgezette bladspiegel. Een aanrader!

Score: 9


Informatie

Maak je naam onvergetelijk,
Illustrator:
Uitgever: Uitgeverij Haystack, 160 pagina’s, paperback.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789461262936. Prijs: 17.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.