logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak je klaar voor Pokemon Day


Op 27 februari 1996 werden de eerste Pokémon-videospellen Pokémon Red en Pokémon Green in Japan gelanceerd. Hiermee deed een nieuw concept zijn intrede: spelers konden vanaf nu met Pokémon vechten en Pokémon ruilen via hun gameboy. Het vormde de start van wat zou uitgroeien tot een van de populairste entertainmentmerken met een community van wereldwijde fans die bekendstaan als ‘Trainers’. Sindsdien komen Trainers uit de hele wereld op 27 februari – een dag die beter bekend is als Pokémon Day – samen om hun liefde voor het merk te vieren.

Dit jaar viert The Pokémon Company International de oorspronkelijke en onwrikbare geest van verbondenheid, die ontstond met deze eerste spellen, door Trainers op te roepen om in 2023 ‘Pokémon Together’. Vandaag wordt er een speciale trailer gelanceerd die het concept van het programma toelicht. Deze trailer is hier te zien. Lees hier alles over Pokémon Day 2023 en de nieuwtjes waar we ons op kunnen verheugen!

The Pokémon Company International trapt de campagne ‘Pokémon Together’ af met het verzoek om dit jaar op Pokémon Day samen te pokémonnen. Vanaf vandaag kunnen fans overal ter wereld foto’s en video’s die hun liefde voor het merk tonen, en hun dierbaarste herinneringen op sociale media posten. Posts met de hashtag #PokemonTogether maken kans om deel uit te maken van een mozaïek in de stijl van de iconische Poké Ball. Dit mozaïek zal op Pokémon Day onthuld worden. Ook de officiële socialemediakanalen @PokemonNewsUK presenteren #PokemonTogether-bijdragen van leden van de wereldwijde fancommunity om Trainers inspiratie te verschaffen voor hun eigen inzending en om te laten zien wat Pokémon voor zo velen in alle delen van de wereld betekent.

Ga direct naar Pokémon kaarten op BOL.com.

“Vanaf het begin heeft Pokémon het unieke vermogen gehad om mensen fysiek en virtueel bij elkaar te brengen”, aldus Andy Hartpence, senior director Brand Marketing bij The Pokémon Company International. “In 2023 willen we de aandacht vestigen op dit aspect van het merk en de buitengewone fancommunity oproepen om de vele manieren te ervaren waarop ze via het merk met elkaar in contact kunnen komen en samen kunnen pokémonnen. We nodigen Trainers uit om samen Pokémon te spelen, te ontdekken, te kijken, te ruilen en vanaf Pokémon Day te vieren.”

Fans kunnen de onthulling van het Poké Ball-mozaïek volgen in de online hub op 27 februari om 15:00 uur, die te vinden is op Pokemon.co.uk/Together en op het officiële YouTube-kanaal van Pokemon.  Daarnaast kunnen fans meepraten en van het allerlaatste nieuws over de viering van Pokémon Day op de hoogte blijven via #PokemonTogether.

Merchandise koop je bij:

Dit is er bekend gemaakt op Pokemon Day 2023

Hoewel de nieuwigheden volgens sommigen een beetje tegenvielen (zeker gezien de voorgaande jaren), staat er toch heel wat moois te wachten voor het komende jaar. Zo kunnen we ons verheugen op:

 • The Hidden Treasure Of Area Zero, nieuwe downloadbare content voor de uiterst succesvolle videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. In The Hidden Treasure Of Area Zero duiken fans dieper in de wereld van Pokémon Scarlet of Pokémon Violet tijdens twee verschillende avonturen. Deel 1: The Teal Mask wordt in het najaar van 2023 gelanceerd, en Deel 2: The Indigo Disk verschijnt op een later moment. Fans kunnen The Hidden Treasure Of Area Zero vanaf nu in de Nintendo eShop kopen.
 • Pokémon Concierge, een nieuwe stop-motionanimatieserie van Netflix. Hiermee krijgt de Pokémon-wereld een nieuw avontuur in de vorm van een innovatieve stop-motionanimatie. Pokémon Concierge is ontwikkeld samen met dwarf studios en speelt zich af in het Pokémon-resort. De animatie volgt de conciërge Haru en de vele Pokémon die als gast op bezoek komen.
 • Pokémon Trading Card Game Classic, een premium Pokémon TCG-set. Deze kit is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen The Pokémon Company, Creatures Inc. en ontwerpbureau nendo. Het is een premium Pokémon TCG-set waar je een leven lang plezier van kunt hebben. Pokémon Trading Card Game Classic bevat alles wat een fan nodig heeft om de Pokémon TCG te spelen, waaronder kant-en-klare decks en gameplay-accessoires. Deze zijn allemaal zodanig ontworpen dat ze zowel mooi als functioneel zijn en een perfecte spelervaring bieden.
 • Een langverwachte update over Pokémon Sleep en de Pokémon GO Plus +. Pokémon Sleep Het biedt Trainers leuk en waardevol spelplezier doordat de slaapduur van de speler – en het tijdstip van wakker worden – invloed heeft op de gameplay. De Pokémon GO Plus + maakt gebruik van de Bluetooth® Low Energy-technologie om verbinding te maken met smartphoneapps voor gebruik in Pokémon GO en Pokémon Sleep. In Pokémon GO kunnen spelers met de Pokémon GO Plus + automatisch Poké Balls gooien. In Pokémon Sleep kunnen spelers via het apparaat en hun smartphone hun slaap bijhouden. De Pokémon GO Plus + zal vanaf 21 juli 2023 verkrijgbaar zijn.
 • Onlangs ontdekte Pokémon
 • Meerdere in-game evenementen voor huidige spellen:
  • Pokémon Scarlet en Pokémon Violet: Van maandag 27 februari tot en met zondag 12 maart 2023 vindt er een Tera Raid-gevechtsevenement plaats in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Trainers krijgen te maken met twee onlangs ontdekte Paradox Pokémon: Walking Wake in Pokémon Scarlet en Iron Leaves in Pokémon Violet.
  • Pokémon GO: Vanaf maandag 27 februari 2023 om 16:00 uur CET kunnen Trainers Pokémon Scarlet en Pokémon Violet koppelen met Pokémon GO. Na de koppeling zijn er in beide spellen nieuwe gameplayervaringen, waaronder nieuwe manieren van interactie met Vivillon en Roaming Form Gimmighoul.
  • Pokémon Café ReMix: Sprigatito, Fuecoco en Quaxly zijn net aangekomen uit de regio Paldea om deel uit te gaan maken van Pokémon Café ReMix. Spelers kunnen een van deze drie Pokémon als personeelslid kiezen wanneer ze het momenteel lopende evenement spelen. Er verschijnt tevens een nieuw menu op tafel, te weten de Paldea-schotel, die geïnspireerd is op Pokémon uit de regio Paldea. Het evenement ‘Welkom uit Paldea’ vindt plaats van maandag 27 februari tot en met vrijdag 17 maart 2023.
  • Pokémon Masters EX: Trainers kunnen Pokémon Day en het drieënhalfjarig jubileum van Pokémon Masters EX vieren met speciale inlogbonussen en nieuwe Master Sync Pairs. Trainers die vandaag inloggen, ontvangen ter gelegenheid van de viering 3.000 edelstenen cadeau. Daarnaast kunnen ze de komende weken inloggen om aanvullende bonussen aan te vragen, zoals een 5★ Champion Select Scout Ticket en 10-Pair Scout Tickets.
  • Pokémon UNITE: Ter gelegenheid van Pokémon Day betreedt de Legendary Pokémon Zacian het strijdperk in Pokémon UNITE. Van maandag 27 februari om 05:00 uur CET tot maandag 27 maart om 01:59 uur CET kunnen spelers de dobbelstenen gooien die ze ontvangen door in te loggen (en op andere manieren), om zo vakjes op een bord vooruit te gaan. Ze kunnen avonturenmunten verdienen door op elk vakje missies te volbrengen, en deze munten vervolgens inwisselen voor de Unite-licentie van Zacian.​ Ter viering van Pokémon Day kunnen spelers via een cadeaucode (POKEMONDAY) een gouden Zacian Pokémon-boostembleem verkrijgen, die tijdens een gevecht nuttige effecten heeft.

Games koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.