logo-liggend-wit-donkerblauw

Maak je klaar voor de Olympische Spelen 2022 op Discovery+

Discovery+ zal ook dit jaar fungeren als dé thuisbasis van de Olympische Spelen in Europa. Ze zetten alles op alles om het voor alle sportfans een onvergetelijke ervaring te maken. Daarbij verleggen ze de fysieke en virtuele grenzen van sportproductie tot nieuwe extremen en brengen ze de verslaggeving van sport – en de Olympische Spelen in het bijzonder – tot een ongekend niveau. Vanaf 2 februari barst het sporten los en zullen alle sportfans dankzij nieuwe high-tech technieken optimaal kunnen genieten van hun favoriete sporten.

olympische spelen 2022 discoveryplus
DUBAI, 24 November 2021. Illuminate Roving Performance, Expo 2020 Dubai. (Photo by Stuart Wilson/Expo 2020 Dubai)

Discovery’s Beijing 2022-operatie in cijfers

● Uitzenden en streamen naar 50 landen en gebieden in 19 talen
● 1.200 live-uren geproduceerd voor kijkers op de lineaire en digitale platforms van Discovery, waaronder discovery+, Eurosport en de Eurosport-app
● 107 wintersportexperts en presentatoren met een totaal van 95 Olympische medailles.
● 13.701 commentatorsessies
● 3.254 km glasvezelkabel gebruikt voor de omroepactiviteiten, genoeg voor een retourvlucht tussen Peking en Tokio.

Discovery+ Cube als centraal punt

Andrew Georgiou, President of Sport, Discovery zei: “Voor de tweede keer in zes maanden worden Discovery-kijkers getrakteerd op een verbluffend Olympisch menu met ongelooflijke actie, toptalent op het scherm, analyse, innovatie en entertainment, op de enige plek om te kijken alle Olympische Spelen – discovery+ en Eurosport. We hebben in Tokio laten zien dat we uitzonderlijke en unieke verslaggeving over de Olympische Spelen kunnen leveren, zelfs midden in een pandemie. Voor Beijing 2022 zullen onze experts, toonaangevende technologie en ambitieuze aanpak alle live-actie tonen op discovery+.”

Olympische spelen 2022 Andrew Georgiou
DUBAI, 24 November 2021. Illuminate Roving Performance, Expo 2020 Dubai. (Photo by Stuart Wilson/Expo 2020 Dubai)

De baanbrekende Cube van Discovery zal opnieuw het centrale punt vormen van de uitzendingen. De Cube creëert een complete virtuele wereld, waarbij experts, sporters en presentatoren bij elkaar worden gebracht… en worden vermengt met verbluffende 3D beelden. Het is een enorm filmisch winterresort, met grenzeloze meeslepende presentatie- en analyseposities in huis. Het meest realistische is wel dat de presentatoren in de studio ook alle virtuele elementen in de ruimte kunnen zien, waardoor hun presentaties een stuk geloofwaardiger overkomen.

In de cube zullen op maat gemaakte avatars te zien zijn, die sterk lijken op atleten uit specifieke winterdisciplines. Daar kunnen de ‘Team Discovery’-experts gebruik van maken om details van de bewegingen en prestaties van een atleet te analyseren. Bovendien zullen deze avatars op de achtergrond van de studioruimte te zien zijn, wat sfeer en leven toevoegt aan de omgeving. Er is zelfs een functionerende skilift in het virtuele resort aanwezig. Zo kunnen de wintersportverhalen echt tot leven worden gebracht.

Nederlandse debutanten op de Olympische Spelen 2022

Sportfans zijn al aan het aftellen. Nog 15 dagen tot het Olympisch vuur ontsteekt in Peking. Dit jaar gaat een historisch grote ploeg mee vanuit Nederland. Sommige Nederlandse topsporters zijn al gewend aan het grote podium, maar voor een aantal komt de Olympische droom dit jaar uit. Wie zijn de meest opvallende Nederlandse debutanten? De top drie op een rij:

 1. Jutta Leerdam: Jutta staat in Nederland inmiddels bekend als één van de grootste schaatstalenten van het land en heeft al verschillende nationale, Europese en wereldtitels gewonnen. Dit jaar hoopt ze de Olympische Winterspelen aan dat lijstje toe te voegen met haar debuut op de 500 en 1000 meter. Een enthousiaste achterban heeft Jutta sowieso: ze weet niet alleen menig schaatsfan te enthousiasmeren met haar talent, maar liefst 2.1 miljoen mensen volgen Nederlands ‘mooiste sportvrouw van 2019’ dagelijks op haar Instagram-feed. Met dit volgersaantal sleept Jutta in ieder geval weer een prijs binnen, namelijk de meest populaire sportvrouw op Instagram van heel Nederland.
  Jutta is (live) te volgen op 13 februari (500 meter) en 17 februari (1000 meter).
 2. Niek Van Der Velden: als er iemand tussen de sporters is die in Beijing niet 100 maar 300% geeft, dan is het de 21-jarige snowboarder Niek Van Der Velden wel. Niek is in topvorm. Wie had ook anders verwacht nadat Niek vier jaar geleden in een nachtmerrie belandde. Hij kwalificeerde zich als jongste deelnemer van de Winterspelen in 2018 in Pyeonchang op de slopestyle. Een dag later brak Niek zijn arm waardoor er een abrupt einde kwam aan zijn Olympisch debuut. Dit jaar is Niek vastberaden om revanche te nemen. Bij de wereldbekerwedstrijd slopestyle afgelopen januari werd Niek tweede en liet
  hij zien dat Beijing rekening moet houden met zijn komst. Dat belooft veel goeds.
  De slopestyle voor mannen vindt plaats op 6 en 7 februari.
 3. Lindsay Van Zundert: Lindsay heeft Nederland flink trots gemaakt dit jaar. Op 16-jarige leeftijd zorgt Lindsay ervoor dat Nederland voor het eerst sinds 1976 vertegenwoordigd wordt door een kunstrijdster op het Olympisch wintertoernooi. Ook was de Olympische debutante de eerste Nederlander die een startbewijs behaalde. Het hart van de jonge Brabantse werd al op jonge leeftijd gestolen op de kunstijsbaan in de Winter Efteling. Ze werd hier zo enthousiast dat ze een proefles voor
  haar verjaardag vroeg. Sindsdien is ze niet meer van de schaatsbaan af te slaan. Lindsay staat te popelen om af te reizen naar Beijing. Zeker nu zij de eer heeft om als jongste deelneemster de Nederlandse vlag te dragen tijdens de openingsceremonie op 4 februari.
  Het kunstrijden waarin Lindsay schittert wordt op 17 februari uitgezonden.

Om deze en vele andere atleten te volgen tijdens de Olympische Spelen kun je elk moment van Beijing 2022 bekijken via discovery+. Je bent zelf regisseur en bepaalt met de verschillende live-feeds van alle disciplines wat er wanneer de huiskamer binnen streamt. Kortom, ben er zeker van dat je niets mist van je favoriete sporters met discovery+, the Streaming Home of the Olympics!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. […] Nederlands commentaar door bekende Eurosport-experts. Lees hier meer over de bijzondere manier van presenteren van de Olympische Spelen in Bejing 2022! Naast álle Olympische wedstrijden kunnen ook alle Eurosport studioprogramma’s live of […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.