logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak je eigen food truck sandwich: kip-kaassandwich


Je kent ze wel: foodtrucks. De oliebollenkramen van vroeger maken nu veel meer dan alleen oliebollen! Van exotische hapjes tot een luxe sandwich, van een stoofpotje tot cupcakes. Ze zijn van alle markten thuis! Wij gingen aan de slag met onze Sunset BBQ om onze eigen food truck sandwich te maken. Een ultieme tosti, je zou ‘m zelfs panini kunnen noemen, maar hij is gegarandeerd om je vingers bij af te likken!

Onze sandwich maak je in twee fasen. Die kunnen echt ver uit elkaar liggen, hoewel het het lekkers is als je in één keer door gaat. Je begint met het grillen van de kipfilets, op hoog direct vuur. Daarna doe je de kipfilet tussen twee plakken dik brood. Die leg je vervolgens ook op de barbecue, maar dan op laag vuur, het liefst indirect. Die omschakeling maak je in een handomdraai met de Sunset BBQ: een zwiepert aan de hendel zorgt ervoor dat je van direct naar indirect grillen gaat (en andersom). Echt ideaal!recept -19

 

Voor vier sandwiches heb je nodig:

 • recept -244 kipfilets a 150 gram
 • olijfolie
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 tl grof zeezout
 • 0,5 tl zwarte peper, gemalen
 • 3 el mayonaise
 • 2 el mosterd (Heinz milde mosterd heeft onze voorkeur)
 • 8 plakken stevig brood. Wij gingen voor ongesneden speltbrood, dat je zelf kunt snijden.
 • rucola
 • 4 plakken Goudse kaas
 1. recept -23Maak de kipfilets plat. Dat kan onder plasticfolie, maar je kunt het ook met je handen doen. Smeer de kipfilets in met olijfolie en bestrooi ze gelijkmatig met chilipoeder, zeezout en de peper.
 2. Gril de kipfilets in 4 a 5  minuten, tot de bovenkant van de kipfilet wit is. Nu is de kip al gaar, maar we draaien ‘m nog even om voor een minuutje of twee. Zo wordt de kipfilet lekker krokant en krijgt hij zijn kenmerkende grillpatroon. Fase 1 voltooid! De kip kun je gerust ’s ochtends of eerder in de middag al aangrillen.
 3. Meng de mosterd met de mayonaise. Bestrijk de ene kant van de sneden brood met olie, smeer de andere zijde in met het mosterd-mayonaisemengsel. Maak vier sandwiches, belegd met rucola, kipfilet en kaas. De buitenkant van je sandwich is dus vet van de olie!
 4. Tijd om te grillen! Denk eraan om de grill op indirect te zetten. Voor het beste resultaat druk je de sandwich iets aan. Leg er een bakblik op, waar je iets zwaars op legt. Bijvoorbeeld het ongebruikte grillrooster van je Sunset barbecue! Ook nu moet je ongeveer 4 minuten grillen, voor je de sandwich omdraait voor nog een paar minuten. Je zult zien dat de kaas heerlijk gesmolten is. Snijd ‘m in twee of vier stukken, en genieten maar!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.