logo-liggend-wit-donkerblauw

Maak je eigen bubbels met SodaStream


Een bubbeltje op zijn tijd maakt het leven leuker. En nee, dan denk ik niet meteen aan champagne en cava, maar ook een glas bruisend bronwater op een warme dat drinkt heerlijk weg – en denk eens aan die vrolijke snoetjes als je kinderen een glas frisdrank voorzet? Maar het kan altijd makkelijker, beter en verantwoorder. Want: wat als je zelf je eigen bruiswater kunt maken en het kunt combineren met alles wat je maar kunt bedenken? SodaStream is hier al jaren actief in en heeft daarmee al miljoenen plastic wegwerpflessen bespaard. Dit jaar komen ze met drie nieuwe bruiswatertoestellen met geavanceerde technologie, een stijlvol design en optimaal gebruiksgemak: ART, DUO en Terra. Met deze nieuwe generatie toestellen biedt SodaStream voor ieders smaak en stijl een passend apparaat.

Verbeterde versie

De grootste innovatie van deze nieuwe flessen is de gepatenteerde Cylinder Quick Connect techniek. Een nieuwe, roze koolzuurcilinder vervangt daarmee de vertrouwde blauwe cilinder. Deze roze variant laat zich met één eenvoudige klik vastzetten in het bruiswatertoestel. Maar let op: ze zijn niet uitwisselbaar! Gebruik in deze nieuwe toestellen dan ook alleen maar de roze flessen! Daarmee is dat gefrunnik met die blauwe cilinders verleden tijd. Ook de nieuwe cilinder is goed voor ongeveer 60 liter bruiswater. Een goede upgrade, SodaStream!

Wist je dat Hema zijn eigen SodaStream-collectie heeft? Lees er alles over!

HEMA affiliate 2022 wk01 500x500 SSfles

Sodastream DUO

Qua modellen heb je de keuze uit de ART, DUO en Terra. Deze laatste is de opvolger van de Spirit, het best verkochte model van Sodastream. De ART gooit het over een retro boeg en voert zijn model uit met een stoere, degelijke hendel om de koolzuur toe te voegen. Wij mochten de DUO ontvangen, waar je niet alleen de bekende herbruikbare kunststof flessen in kunt gebruiken, maar ook een fancy glazen fles (die overigens leeg al best zwaar is). Het plaatsen van de fles gaat hier heel simpel: je zet de fles, die je tot de aangegeven rand vult met water, in de metalen container. Vervolgens druk je de ‘kop’ naar onder en vergrendel je dezen. Nu kun je met een paar drukken op de knop (3 tot 5 keer indrukken, afhankelijk van de hoeveelheid bruis je wilt) en je bent klaar. Bovenkant ontgrendelen, langzaam naar boven laten komen… en je bent klaar!

Maak je eigen alcoholvrije champagne

Ben jij al klaar voor de feestdagen en zit je al klaar om je goede voornemens een frisse start te geven… of wil je gewoon wat gezonder aan doen? Wat de reden ook is, de kans is best groot dat je alcoholvrij wil proosten bij de jaarwisseling. Daarom: onze suggestie voor een alcoholvrije toast! Vul daarvoor een fles met water en doe er lekker veel koolzuur in: inderdaad, 5 keer drukken! Schenk er vervolgens een scheut appelsap in als smaakmaker. Dat klinkt vreemd, maar die geeft net een subtiele smaak en zoetje, dat perfect combineert met het droge mondgevoel dat het koolzuur toevoegt!


Ga direct naar Sodastream DUO op BOL.com.

Recensie over Sodastream DUO

De SodaStream Duo maakt het je makkelijker om zelf bruiswater te maken. De cilinder is heel eenvoudig te plaatsen, en ook de fles is in een handomdraai op de goede plek vergrendeld. Met een paar drukken op de knop heb je jouw eigen bruiswater gemaakt. Op de kunststof fles staat bovendien vermeld hoeveel smaakmakers je het liefst toevoegt, maar daarin kun je natuurlijk zelf variëren. Je kunt zelfs je eigen infused water maken door het water over te gieten in een karaf en er bijvoorbeeld citrusvruchten, komkommer, (doorgesneden) druiven of andere smaakmakers aan toe te voegen. De cilinder kun je overigens omruilen voor een nieuw exemplaar bij aangewezen verkooppunten, zoals alle Albert Heijn-filialen. Jouw oude cilinder wordt gecontroleerd, gevuld en hergebruikt.

Score: 8


Informatie

Sodastream DUO
Adviesprijs: 125 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Lees hier meer over SodaStream op CooleSuggesties […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.