logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Hot news: Maak een pot met PayPal


Sinds kort is het mogelijk om met je vriendenclub of familie een ‘pot’ te maken en te beheren met Paypal. Daarmee kun je heel eenvoudig en snel geld inzamelen voor een gezamenlijk doel, zoals een cadeau voor de jarige, een (groeps)vakantie of (heel praktisch) de terugkerende huishoudelijke kosten. Met de introductie van deze nieuwe functie personaliseert PayPal zijn peer-to-peer-betalingen nog verder en kunnen gebruikers gedeelde kosten nu op een overzichtelijke manier beheren.

Voordelen van een pot maken met PayPal zijn de mogelijkheid om nu vooraf geld in te zamelen en niet meer achteraf geld hoeven terugvragen. De beheerder maakt simpelweg de pot aan en stuurt de bijdragers een link waarmee ze gemakkelijk kunnen inleggen. De bijdragen aan de pot worden direct verstuurd naar de PayPal-rekening van de beheerder en voorschieten is dus niet meer nodig.

Hoe werkt het?

  1. Maak een pot aan: Log in via je vertrouwde PayPal-omgeving en klik op
    Maak een pot.
  1. Personaliseren: Personaliseer de pot door deze een naam te geven (bijv. Cadeau voor Mark Trip naar New York) en het streefbedrag en een sluitingsdatum in te stellen. Je kunt een omslagfoto toevoegen en ervoor kiezen om de namen van de bijdragers openbaar te maken voor de rest van de groep.
  1. Deel de pot: Klik op Deel de pot, gebruik de link van de pot en deel deze eenvoudig met je vrienden of familie. Indien zij nog geen PayPal-rekening hebben, kunnen ze er in een mum van tijd een openen.
  1. Beheer: In het overzicht staat precies wie er heeft bijgedragen en hoeveel. Bijdragen zijn direct te zien in de pot en te besteden aan het doel.

De nieuwe functie is nu in zestien landen beschikbaar: Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland. Meer weten over Money Pools? Ga naar:
https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/money-pools   

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.