logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maak een plek om te ontspannen in je tuin

Nu de lente in volle gang is, met de zomer voor de deur, leven veel mensen veel meer buiten dan anders. Logisch, het is ook zonde om met mooi weer binnen te gaan zitten! Toch kan het altijd beter. Zo vind ik het ook heerlijk om buiten te zijn en te werken (voordeeltje van zelfstandig ondernemer zijn), maar vind ik het altijd een gedoe om de parasol tevoorschijn te halen en op te zetten. Dat belemmert me soms om buiten te gaan zitten. Of misschien heb je zo’n schaduwdoek dat je telkens moet ophangen en afhalen. Allemaal drempels die het wat minder aantrekkelijk maken om buiten te gaan zitten. Tijd voor verandering! En mag ik je dan laten kennismaken met de blokhutwereld?

Veelzijdige blokhut

Je zult misschien denken: wat moet ik met een blokhut? Maar dat ligt misschien meer aan de ideeën en beelden die je hebt van zo’n blokhut. Met een blokhut in de tuin heb je namelijk een veelzijdige ruimte beschikbaar, waaraan vaak een luifel zit. Een vaste luifel, waar je dus geen omkijken meer naar hebt! Bovendien kun je met zo’n blokhut werkelijk alle kanten op: je kunt hem als kleine minikeuken inrichten, voor smakelijke eetfeestjes. Of bewaar er stoelkussens, buitenspeelgoed, fietsen, gereedschap… de hutten zijn namelijk van zo”n dik materiaal gemaakt dat ze prima isoleren. Je hebt er dus een nieuwe leefruimte bij, zo maar in de tuin! Je kunt er zelfs een leuk atelier maken in je tuin, of een studieplek om even de rust op te zoeken.

Functioneel

Het grootste voordeel zit hem natuurlijk in die extra functies die zo’n blokhut je kan bieden. Het kan namelijk een upgrade zijn van een normale schuur, waarbij je er een extra leefruimte bij krijgt (of een uitzonderlijk goed geïsoleerde opslagruimte) maar ook een extra tuinkamer, waar je lekker kunt zitten met vrienden of familie. Of wat dacht je van een plek voor een paar fuiven? Uiteraard kan zo’n blokhut uitgebreid worden met een luifel en een terras, zodat je echt buiten kunt genieten. Of even naar binnen kunt gaan, als het weer toch even tegenzit. Bij Blokhutwereld kun je bovendien ook terecht voor maatwerk, zodat de blokhut, chalet of kantoorruimte perfect binnen jouw tuin past.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.