logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Maak de vetste video’s, Tim Grabham

Maak de vetste video's - Tim GrabhamNaast bloggen is YouTube een ontzettent populair kanaal om je mening, creaties of unboxings te delen. Misschien heb jij het ook wel eens gedaan, een filmpje maken en delen op YouTube. Dan weet je wat voor een werk er stiekem in gaat zitten, ook al is een filmpje maar een paar minuten lang. In het boek Maak de vetste video’s kun je meer te weten komen over het maken van een filmpje. Alles wordt er bijgehaald om van jou een professionele filmer te maken!

Stap voor stap

Er komt heel veel kijken bij het maken van een film. Je moet nadenken over een verhaal of een opbouw in je filmpje, je hebt verschillende mogelijkheden om te filmen (van heel dichtbij tot heel ver weg) en wat gebruik je allemaal in je film? Welke camera is het beste, hoe neem je geluid op en wat roep je tegen iedereen op de set? In het boek Maak de vetste video’s wordt je stap voor stap door alle fasen heengeleid. Zo kom je vast op nieuwe ideeën en zul je nog mooiere filmpjes kunnen maken.

Techniek ondergeschikt

Toch wordt 1 ding heel duidelijk uit het boek Maak de vetste video’s: techniek is ondergeschikt. En daar hebben de schrijvers van dit boek eigenlijk ook wel gelijk in. De camera of je microfoon zijn belangrijk, maar niet het belangrijkste. Vaak kunnen heel kleine dingen zorgen voor een veel leukere film. Als je een saai verhaal vertelt of jezelf filmt tegen een witte muur, zal dat zelfs met de beste camera geen bezoekers trekken. Maak je er iets leuks van, dan kun je zelfs met een slechte camera keer op keer viral gaan. Het grootste succes boek je natuurlijk met beiden! Dankzij dit boek kun je er zeker iets leuks van maken.

Ga direct naar Maak de vetste video’s op BOL.com.


Recensie over Maak de vetste video’s

Maak de vetste video’s helpt jou om verder te kijken dan je statief lang is. Het helpt je om even een frisse blik te werpen op jouw filmpjes, zodat je kunt kijken naar wat er beter kan en hoe je dat kunt doen. Daarbij hoef je niet veel geld te investeren, met de dingen om je heen kun je jouw filmpjes al enorm verbeteren. De vormgeving van dit boek is lekker chaotisch en vrolijk. De teksten zijn kort en bondig, ze worden per hoofdstukje onder foto’s geplaatst als stappenplan, als bijschrift bij bouwtekeningen en als stripverhalen ter illustratie.

Score: 7


Informatie

Maak de vetste video’s,
Kluitman, 80 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789020691689 . Prijs: 9,99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.