logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Luizenmoeder – De Film

De populaire Nederlandse televisieserie De Luizenmoeder krijgt een speelfilm als vervolg: Luizenmoeder – De Film. Ilse Warringa neemt de regie op zich en maakt hiermee haar speelfilmdebuut als regisseur. Luizenmoeder – De Film is in de zomervakantie te zien in de Nederlandse bioscopen. De film gaat op 16 juli in premiere en zal vanaf 28 juli in de bioscopen te zien zijn. Luizenmoeder – De Film is volgens distributeur Dutch FilmWorks de perfecte film voor de zomer. Niet alleen vanwege de luchtigheid en humor, maar zeker ook vanwege het actuele thema.

Over Luizenmoeder – De Film

Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent … Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm! Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

“De voorpret is er al, op papier bestaat het al en in mijn hoofd draait de film al op volle toeren: ik kan me er dus enorm op verheugen om de personages van De Klimop weer nieuw leven in te blazen en ze heerlijk als vanouds op mekaar in te laten hakken!” 

Ilse Warringa

Bekijk de trailer van Luizenmoeder – De Film

Over de makers

Nederland stemde massaal af op De Luizenmoeder vanwege de herkenbare arena; de absurdistische wereld van de basisschool. Het eerste en tweede seizoen van de tv-serie De Luizenmoeder braken in 2018 en 2019 record na record. Naar de best bekeken aflevering keken destijds 5,1 miljoen Nederlanders. Heel het land zong ‘Hallo Allemaal‘ mee met Juf Ank. 

Luizenmoeder – De Film wordt geproduceerd door Bing Film & TV en Nijenhuis & Co in coproductie met AVROTROS. De producent is Ingmar Menning. Creatief producent en -samen met Ilse Warringa- bedenker van De Luizenmoeder is Jan-Albert de Weerd. Ilse Warringa maakt met Luizenmoeder – De Film haar regiedebuut. Zij doet dit in een co-regie met Jan-Albert de Weerd. Warringa tekent ook voor het scenario van de film. De film is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive, Abraham Tuschinski fonds en CoBO. Dutch FilmWorks brengt de film in de bioscoop.

“De film is een bekroning van de afgelopen drie jaar De Luizenmoeder. Het is heel bijzonder om na twee seizoenen van de serie, nu samen met Ilse Luizenmoeder – De Film te ontwikkelen.” 

Jan-Albert de Weerd

Titelsong Luizenmoeder – De Film is door Bertolf geschreven

De Nederlandse singer-songwriter Bertolf heeft de titelsong geschreven van Luizenmoeder – De Film. Het nummer Only Together, dat hij speciaal voor de film schreef in samenspraak met Ilse Warringa, ziet vandaag – op zijn verjaardag – het levenslicht. Het nummer was al te horen in de trailer van de film.

In Luizenmoeder- De Film speelt de muziek van eind jaren ‘60 en begin jaren ’70 een belangrijke rol. Schrijver, bedenker en regisseur Ilse Warringa – die met Bertolf op het conservatorium zat, had daarom gelijk een idee over de titelsong. “Ik dacht meteen aan Bertolf, die zich in al zijn songs sterk laat inspireren en beïnvloeden door bands uit de sixties en seventies als The Beatles, The Birds, Crosby, Stills, Nash & Young. Only Together is dan ook een onvervalste Nederlandse ‘Beatles-song’ geworden. Ik ben al jaren fan van de melancholische- en sterk melodische muziek van Bertolf. Geen Nederlandse singer-songwriter klinkt zoals hij, zo warmbloedig en zo trefzeker. Ik vind het een enorme eer dat Bertolf samen met zijn band Her Majesty ook te zien is in de film. De tekst van Only Together bezingt het afgelopen jaar, waarin we afstand van elkaar moesten bewaren, maar elkaar meer dan ooit nodig bleken te hebben. ‘Only Together we can make this light!”

Het nummer Only Together is te beluisteren via de diensten in deze link: xlcr.nl/bertolf-onlytogether 

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.