logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een bluetooth koptelefoon voor ieder budget


Echte gadgetfreaks willen zich het liefst in alle momenten hullen in fijne en coole accessoires, die waar mogelijk het leven een stukje fijner of gemakkelijker maken. Bij die categorie horen ook absoluut Bluetooth headsets. Het probleem van al die gadgets is dat ze in de regel ontzettend veel geld kosten. In de meest gangbare winkels worden alleen de grote (en dure) merken aangeboden, met daaraan gekoppeld de fikse prijskaartjes. Ben je niet zo gebonden aan een bepaald merk en wil je liever gewoon een goede headset kopen met alle functies die je voor ogen had? Dan zijn er genoeg alternatieven voorhanden voor goede en goedkope bluetooth koptelefoons… als je ze weet te vinden! 

Grondig advies

bij deze relatief onbekende merken is het belangrijk om een goed advies in te winnen. Je wilt immers geen kat in de zak kopen, en het fenomeen ‘onbekende merken’ heeft bij veel mensen een wat wrange bijsmaak. Eigenlijk is dat wel vreemd dat mensen liever een hoger bedrag betalen voor een merk dat ze wel kennen (zoals de Teufel Airy), dan aanzienlijk minder voor een nieuw merk (een nieuwe ervaring). En dat terwijl de specificaties en eigenschappen van beide producten identiek kunnen zijn! Adviesjagers.nl is een website dat je een beetje wegwijs maakt in een veelheid aan apparaten, waaronder Bluetooth koptelefoons. Zij geven je advies over verschillende modellen, laten je zien wat voor opties er voorhanden zijn en vertellen je bovendien waar je op moet letten als je een nieuw apparaat aanschaft. De prijs-kwaliteitverhouding speelt daarbij een belangrijke rol. Zo gebeurt het regelmatig dat in bepaalde categorieën onbekende merken in de top vijf te vinden zijn, simpelweg omdat ze een stuk goedkoper zijn dan vergelijkbare A-merken en kwalitatief niet onderdoen voor hun duurdere equivalenten. Dat neemt niet weg dat de grote merken niet in aanmerking komen om in de toplijsten terecht te komen. In enkele categorieën op de website van de Adviesjagers zie je dat er ook bekende merken voorkomen.

Veel voor weinig

Wanneer je naar de geadviseerde producten kijkt op de website van de Adviesjagers, zul je versteld staan over de functionaliteiten en specificaties van de aangeraden gadgets. Het is verbazingwekkend hoeveel techniek je kunt kopen voor een relatief lage prijs, die soms wel tot 75% lager is dan vergelijkbare producten van de bij ons bekende A-merken. Dat lijkt me het uitstapje naar een nieuw merk wel waard, toch?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.