logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Lost in Random


Lost in Random is een bijzondere game, dat je meeneemt naar een fantasywereld, waarin verschillende gamegenres op een bizarre manier samenkomen. Het is een actie-avonturengame met heel wat RPG-elementen, kaartbattles en het lot van de dobbelsteen. Jij neemt daarbij de rol aan van Even, het tweelingzusje van Odd (Oneven). Zij moeten – zoals iedere 12-jarige in deze fantasiewereld – met een dobbelsteen van de koningin gooien om in welke van de zes werelden ze hun dagen moeten slijten. Odd wordt naar de wereld van de koningin gestuurd, maar Even kan haar niet zomaar laten gaan.

Zes werelden

Om de game te voltooien, zul je de zes werelden moeten doorkruisen, Je begint in de wereld waarin Odd en Even zijn geboren, Onecroft. Een duistere wereld die met plakband aan elkaar lijkt te zitten. Het is de plek waar schepen leegggelost worden en alles wat binnenkomt uit elkaar wordt gehaald om te sorteren, zonder enig duidelijk doel. Een fijn leventje, maar niet huis! De wereld is donker en grauw, met kleurloze wezens, stuk voor stuk met dikke wallen onder hun ogen. De link met Tim Burtons stop-motion films is onoverkomelijk. Nightmare before christmas, anyone? In deze wereld leer je de basis van het spel. Schieten, sluipen, activeren en geld verzamelen.

Two-town

In de wereld van Two-Town hebben alle inwoners twee tegenovergestelde persoonlijkheden die verschuiven als de koningin haar dobbelstenen gooit. Je kunt meer over deze stad te weten komen door missies te spelen of met de personages te spreken. Iedereen heeft wel een verhaal dat hij met je wil delen! Zo leer je meer over de Upside-Downtown, die de skyline van de stad volledig verduistert. In de wereld Threedom zitten de inwoners vast in ruzie en oorlog, die spelen tussen de drie bizarre Triplets.

Bekijk hier de trailer van Lost in Random:

Shadowman

Iedereen in elke wereld is het eens over het bestaan van de Shadowman. Niemand beweert dat hij echt bestaat, maar iedereen is bang voor hem. Je hoort flarden over dit angstaanjagende monster dat de schaduwen achtervolgt en kinderen grijpt die te ver van huis dwalen, maar wanneer je hem eindelijk ontmoet, is hij gefrustreerd dat de oorlog te veel afleidt en niemand aandacht aan hem schenkt. Zo zie je maar dat niets is wat het lijkt in dit spel: het is een intrigerend web van verhaallijnen en complotten, die nauw met elkaar zijn verweven.

Vechten

Tijdens het spel moet je niet alleen puzzelen, sluipen en ontdekken, je hebt ook heel wat gevechten voor de boeg, die je semi-realtime moet uitvechten. Om Lost in Random eer aan te doen, steunen deze gevechten zwaar op dobbelstenen en kaarten. De regels en de voortgang van deze gevechten zijn heel erg random, het is dus oppassen en aanpassen geblazen. Je begint elk gevecht met je vertrouwde katapult, waarmee je kristallen van de gezichten en lichamen van je vijanden kunt schieten. Zodra je er genoeg hebt verzameld, wordt er een nieuwe kaart aan je hand toegevoegd – tot een totaal van vijf kaarten. Die worden getrokken uit je deck van 15 kaarten, zodat je toch een soort invloed hebt op de voortgang van het spel. Met deze kaarten spawnen wapens, potions of bommen, die je dan weer in je real-time gevechten kunt gebruiken. Bereid je maar vast voor op pittige gevechten, je tegenstanders laten zich namelijk niet zo makkelijk verslaan! Gelukkig zijn ze ook niet heel slim en tamelijk voorspelbaar, zodat je je niet hoeft uit te sloven. Opmerkelijk genoeg halen deze gevechten juist het tempo uit het verhaal, in plaats van dynamiek toe te voegen.


Ga direct naar Lost in Random op BOL.com.

Recensie over Lost in Random

Lost in Random is een uitgestrekt actie-avontuur met heel wat verhaallijnen en ingewikkelde plots. Het is een fantasierijk vormgegeven wereld, die niet altijd even briljant is uitgewerkt. De lip-sync is bijvoorbeeld ondermaats en soms zijn er wat vreemde artefacten in beeld, die vooral in de gezichten storend zijn. Lost in Random zit boordevol side-quests, interessante informatie en een degelijk vechtsysteem dat vooral te lijden heeft onder de domme AI.

Score: 7


Info

Lost in Random
Uitgever: EA Games
Getest op: XBOX One
Genre: actie-rpg
Prijs: 29.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.