logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Lore, Alexandra Bracken

In het boek Lore hebben negen van de twaalf olympische goden besloten om Zeus te verraden. Het mislukte, waardoor Zeus ze nu elke zeven jaar sterfelijk maakt. Op die momenten kunnen mensen uit de Oud-Griekse huizen jacht op ze maken. Als ze dan een god doden, die overigens nog wel een gedeelte van zijn of haar goddelijke macht heeft behouden, nemen ze zijn of haar macht en onsterfelijkheid over. Het nadeel is wel dat zij zelf gevaar lopen om tijdens de agon, zoals de jacht heet, te worden opgejaagd. 

De goden

Aan het begin van de huidige agon is van vijf goden, Ares, Afrodite, Dionysus, Hefaistos en Poseidon, al zeker dat ze dood zijn. De macht van Hefaistos is kwijtgeraakt door een te hebberige nieuwe god. Je kan namelijk niet de macht van twee goden bezitten. Athene, Artemis, Hermes en misschien Apollo zijn nog in leven. 

Huize Perseus

Lore is de laatste afstammeling van het huis van Perseus, de doder van Medusa en de eerste menselijke Griekse held. De andere leden van het huis zijn vermoord door de andere huizen omdat ze een vrouw, waarvan nog niet zeker was of ze de macht van een god kon overnemen, Poseidon hebben laten doden. De nieuwe Poseidon, Getijdenbrenger, is weten te ontkomen, net zoals degene van wie Lore afstamt. Haar ouders zijn tijdens de vorige agon vermoord, vermoedelijk door de Kadmiden, afstammelingen van Kadmos, doder van het serpent.

Athene

Als op de eerste dag van de agon Athene ineens bij Lore (die de hele agon had afgezworen) op de deurmat ligt met een flinke wond, kan Lore haast niet anders dan haar helpen. Als Lore Athene had gedood werd zij zelf opgejaagd, en als ze haar niet had gered kreeg iemand anders haar macht. Ze was helaas samen met iemand die niet bij een van de huizen hoorde, dus ze moest alles aan hem uitleggen. Ook heeft ze die dag een oude vriend ontmoet waarvan ze dacht dat hij dood was. Al met al een bijzondere dag. 


Ga direct naar Lore op BOL.com.

Recensie over Lore

Ik vond het een spannend en erg origineel boek. Ik ben persoonlijk een fan van Griekse mythologie, dus ik vind het erg leuk dat het in een nieuw jasje is gestoken. Ik denk dat dit een serie kan worden, met dit boek als laatste deel. Het boek omschrijft namelijk één volledige agon.

Score: 8


Informatie

Titel: Lore
Auteur:
Uitgever: Blossom Books
Aantal pagina’s: 567
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9789463492843
Prijs: 24.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.