logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Lords of the Fallen


Lords of the Fallen neemt je mee naar een dubbele wereld vol gevaar en actie: eentje van magie en oorlog, van strijd en een uitgebreid geestenrijk. De wereld waarin jij je moet bewegen is verdeeld in twee delen: de echte wereld en het geestenrijk. Daarin wordt je in een rap tempo wegwijs gemaakt… misschien iets te rap, maar daarover dadelijk meer.

Actie-RPG

Lords of the Fallen is een klassieke actie-RPG, die behoorlijk steunt op het Souls-principe, waarin je je kunt bewegen in een uitgebreid schaduwrijk. Je speelt het vanuit een third-person gezichtspunt, van waaruit jij moet aanvallen, ontwijken en zielen met lostrekken uit je vijanden om ze makkelijker te kunnen verslaan. Gaandeweg leer je nieuwe skills, krijg je betere wapens en ontdek je geheime doorgangen. Toch is het lang niet zo makkelijk om onder de knie te krijgen, want het gebruik van de magische lamp en de dubbele realiteit is lang niet zo intuïtief als je misschien zou denken.

Remake-vervolg-dinges

Het bijzondere aan Lords of the Fallen is dat je eenzelfde spel met dezelfde naam al in de krochten van het internet kunt vinden: en dat kan kloppen! Het spel is al eerder uitgegeven. In 2014, om precies te zijn. Deze titel is overigens geen vervolg of remake, maar een compleet nieuwe kijk op de grimmige fantasywereld waarin het spel zich voortbeweegt. Heb je het eerste spel al gespeeld, dan zul je bepaalde namen en locaties herkennen. Heb je de eerste titel niet gespeeld? Dan is er helemaal geen man overboord 🙂 enjoy the ride!

Dubbele rijken

Binnen de game kun je dus schakelen tussen de normale wereld, Axioma, en de spookachtige wereld van Umbral, waartoe je toegang kunt krijgen met behulp van een toverlantaarn. Terwijl je de wereld verkent moet je door beide werelden navigeren, wat letterlijk een nieuwe dimensie aan de game toevoegt en nieuwe mogelijkheden oppert. Je kunt bijvoorbeeld in de normale wereld een kapotte brug tegenkomen, maar als je in Umbral duikt, zie je de complete brug als een organisch, grijs platform. Dit principe wordt door de complete game gebruikt, wat effect heeft op het ontdekken van de wereld (let op fladderende motjes!) en gevechten. Je hoeft trouwens lang niet altijd te schakelen tussen de twee werelden: met de lantaarn kun je jouw umbral-lichtje schijnen om mysterieuze delen, waardoor je bepaalde handelingen al kunt uitvoeren of doorgangen kunt spotten.

Vechten

Het vechtsysteem draait om een relatief eenvoudig hack-and-slash-concept op, die soms knap lastig worden door een wat lastige cameracontrole en het feit dat je niet alle vijanden meteen in beeld krijgt. Soms blijven ze angstvallig buiten je camerabereik, waardoor je best wel wat schade oploopt, zoekend naar de dader. Deze technische mankementen maken het spel niet altijd even prettig om te spelen, simpelweg omdat je wordt belemmerd in je bewegingsvrijheid. Voor je het spel begint, kun je uit één van de 9 types personages kiezen, van krachtige vechters tot magische schieters die liever op een afstandje blijven. Door wapens, spreuken te upgraden en runen en andere upgrades in je uitrusting te plaatsen om ze speciale modifiers te geven, kun je de verscheidenheid aan opties nog verder uitbreiden.


Ga direct naar Lords of the Fallen op BOL.com.

Recensie over Lords of the Fallen

Toegegeven: Lords of the Fallen heeft zijn verbeterpunten. Binnen het Souls-genre RPG’s is het een spannende game, die je meeneemt naar magische werelden vol spanning en avontuur. Door te wisselen tussen werelden krijg je twee games voor de prijs van één, maar de leercurve is behoorlijk. Het schakelen tussen de rijken brengt wat extra moeilijkheid met zich mee. De manier van vechten is prima uitgewerkt, maar de camera-bediening laat hierin zeker te wensen over. Ondanks de bugs die het spel soms teisteren is het een leuke en spannende ervaring. De mogelijkheid om je personage te vormen en te tweaken is altijd een toffe feature binnen dit genre, wat de tekortkomingen grotendeels goed maken.

Score: 7


Info

Lords of the Fallen
Uitgever: CI Games
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: fantasy rpg
Prijs: 65 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.