logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Alles over The Lord of the Rings: The Rings of Power

De volledige titel van de serie is onthuld, en de betekenis achter de ondertitel zal niet verloren gaan voor fans van J.R.R. Tolkien. The Lord of the Rings: The Rings of Power is een voorbode van een episch verhaal dat de belangrijkste gebeurtenissen uit Tolkiens Tweede Tijdperk aan elkaar last, het smeden van de iconische ringen.

Het drama met meerdere seizoenen gaat op vrijdag 2 september wereldwijd in première op Prime Video, met wekelijks nieuwe afleveringen.

”Dit is een titel waarvan we ons voorstellen dat hij zou kunnen leven op de rug van een boek net als J.R.R. Tolkien’s andere klassiekers. The Lord of the Rings: The Rings of Power verenigt alle belangrijke verhalen van het Tweede Tijdperk van Midden-aarde: het smeden van de ringen, de opkomst van de Dark Lord Sauron, het epische verhaal van Numenor, en de laatste alliantie van Elfen en Mensen,” aldus showrunners J.D. Payne & Patrick McKay. ”Tot nu toe heeft het publiek op het scherm alleen het verhaal van de Ene Ring gezien – maar voordat er één was, waren er velen… en we zijn verheugd om het verhaal van hen allemaal te delen.” Vanuit deze serie kun je zo doorstromen naar de bekende trilogieën van zowel The Hobbit als Lord of The Rings!

streaming-banner-prime-video

Net zoals veel elementen van de show met de hand werden gemaakt, kiest Prime Video ervoor om de titel fysiek te smeden in een smederij, waar vurig gesmolten metaal in handgesneden houten ravijnen werd gegoten die de vorm van de letters vormen; een proces dat in slow motion werd vastgelegd door een live-action video. De op maat gemaakte titel verschijnt in zilverkleurig metaal, met lijnen van het Elfenschrift gegraveerd langs de top van elke letter.

Over The Lord of the Rings: The Rings of Power

Prime Video’s The Lord of the Rings: The Rings of Power brengt voor de allereerste keer de heroïsche legendes van het legendarische Tweede Tijdperk van de geschiedenis van Midden-aarde naar het scherm. Dit meeslepende drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien’s The Hobbit en The Lord of The Rings. Het neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Nevelbergen, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Numenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.

Merchandise koop je bij:

Bekijk hier de trailer van The Lord of the Rings: The Rings of Power

De serie wordt geleid door showrunners en executive producers J.D. Payne & Patrick McKay. Zij worden bijgestaan door uitvoerend producenten Lindsey Weber, Callum Greene, J.A. Bayona, Belen Atienza, Justin Doble, Jason Cahill, Gennifer Hutchison, Bruce Richmond, Sharon Tal Yguado, en producenten Ron Ames en Christopher Newman. Wayne Che Yip is uitvoerend producent en regisseert samen met J.A. Bayona en Charlotte Brãndström.

The Lord of The Rings, een wereldberoemd literair werk en winnaar van de internationale Fantasy Award en Prometheus Hall of Fame Award, werd in 1999 door uitgeroepen tot het favoriete boek van het millennium door Amazon Customers en in 2003 door de BBC’s The Big Read tot de meest geliefde roman aller tijden. The Lord of The Rings boeken zijn vertaald in meer dan 38 talen en er zijn meer dan 150 miljoen exemplaren van verkocht.

Ga direct naar Lord of the Rings op BOL.com.

Neem hier een kijkje achter de schermen bij de opnames van de serie:

Films koop je online bij:

Nieuwe trailer tijdens superbowl 2022

De 60 seconden durende teaser biedt het wereldwijde publiek hun allereerste audiovisuele glimp van J.R.R. Tolkiens legendarische Second Age, en belooft een gloednieuwe legende van Amazon Studios en showrunners J.D. Payne & Patrick Mckay. die op 2 september van dit jaar van start zal gaan. Met een selectie van de ensemblecast van personages en de Arda omspanning, neemt de teaser trailer kijkers mee op een actievolle reis gevuld met verwondering en opwinding in ware cinematische schoonheid. 

Het debuut van de teaser trailer tijdens de Super Bowl LVI op 13 februari is het laatste onderdeel voor wat misschien wel één van de grootste wereldwijde marketing campagnes van 2022 zal worden. Begin dit jaar smeedde Prime Video de titel van de show in gesmolten metaal, waardoor de onverzadigbare honger van fans naar deze serie werd aangewakkerd. Wereldwijd werden naar schatting 1 miljard impressies bereikt binnen de eerste 24 uur. Deze mijlpaal in de campagne werd snel gevolgd door de onthulling van 23 gedetailleerde posters met alleen de handen van de sterren van de serie, die online een enorme discussie op gang brachten over de identiteit en de achtergrondverhalen van deze personages.

Merchandise koop je bij:

Tweede trailer

De tweede teaser trailer voor de langverwachte The Lord of the Rings: The Rings of Power serie belicht enkele van de rijken die kijkers zullen bezoeken in de loop van de achtdelige serie, waaronder de Elfenrijken Lindon en Eregion, het dwergenrijk Khazad-dûm, de Southlands, de Northernmost Wastes, de Sundering Seas, en het eilandenrijk Númenor.

Cast van Lord of the Rings: The Rings of Power

Benieuwd welke acteurs te zien zijn in de nieuwe spectaculaire serie The Rings of Power? Wij zetten ze voor je op een rij!

 • Galadriel – Morfydd Clark
 • Elrond – Robert Aramayo
 • High King Gilgalad – Benjamin Walker
 • de Harfoots Marigold Brandyfoot – Sara Zwangobani
 • Elanor ‘Nori’-Brandyfoot – Markella Kavenagh
 • Poppy Proudfellow – Megan Richards
 • Sadoc Burrows – Sir Lenny Henry
 • The Stranger – Daniel Weyman
 • de dwergen Koning Durin III – Peter Mullan
 • Prins Durin IV – Owain Arthur
 • Halbrand – Charlie Vickers
 • Arondir – Ismael Cruz Córdova

Ga direct naar Lord of the Rings op BOL.com.

Ring of Power tijdens de San Diego Comic Con

San Diego transformeerde in juli 2022 in Midden-aarde, toen Prime Video haar langverwachte en legendarische komende serie, The Lord of the Rings, presenteerde: The Rings of Power, voor een enthousiast Hall H publiek op San Diego Comic-Con. De makers en de cast van de serie verzamelden zich op het prestigieuze Hall H podium, en brachten 6.500 fans in vervoering die de hal van het conventiecentrum hadden gevuld nadat ze ’s nachts in de straten van San Diego hadden gekampeerd in de hoop getuige te kunnen zijn van dit historisch evenement. Hun inspanningen om deel uit te maken van het Comic-Con debuut van de serie werden beloond met de onthulling van een exclusieve trailer, en een sneak peek van verschillende scènes uit de serie, evenals vele andere only-in-Hall-H verrassingen!

Als verrassing werd The Late Show presentator – en Tolkien superfan – Stephen Colbert onthuld als moderator van het panel. Hij werd vergezeld door serie Showrunners J.D. Payne & Patrick McKay, Executive Producer Lindsey Weber, en 21 leden van de gehele cast voor een panel dat een van de grootste was voor een individuele serie in de geschiedenis van San Diego Comic-Con.

 • Tijdens het indrukwekkende 90 minuten durende evenement spraken de cast en makers voor het eerst persoonlijk met fans over hun liefde voor J.R.R. Tolkiens ongelooflijke legenden en het dankbare proces om de legendarische Tweede Eeuw van de geliefde auteur tot leven te brengen – van de nieuwe en legendarische personages uit de serie tot de ongelooflijke werelden van Midden-aarde, waaronder het eiland Númenor, dat nog nooit eerder op het scherm te zien is geweest.
 • In Hal H werden  een groot aantal exclusieve sneak peeks en verrassingen gedeeld met de fans, waaronder de première van een gloednieuwe San Diego Comic-Con trailer, die werd ingeleid door Showrunners Payne & McKay. De spannende trailer richt zich op de lang gevreesde wederopstanding van het kwaad in Midden-aarde en geeft een eerste blik op enkele van de bloedstollende personages waartegen de helden van de serie het zullen opnemen.
 • In een bijzonder Hall H-first moment, betrad de met een Emmy® award bekroonde componist Bear McCreary, die de afleveringen van de serie heeft gemaakt, het podium met een 25-koppig orkest en 16-koppig koor om het publiek te trakteren op een exclusieve live uitvoering van hoogtepunten uit de nog nooit eerder gehoorde soundtrack van de serie.
 • De aanwezige castleden waren: Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman, en Sara Zwangobani.

Het langverwachte The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat op vrijdag 2 september wereldwijd exclusief op Prime Video in premiere met wekelijks nieuwe afleveringen.

Prime Video’s The Lord of the Rings: The Rings of Power brengt voor de allereerste keer de heroïsche legendes van het legendarische Tweede Tijdperk van de geschiedenis van Midden-aarde in beeld. Dit legendarische drama speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit J.R.R. Tolkiens boeken The Hobbit en The Lord of the Rings af en neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gevormd, koninkrijken tot glorie rezen en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, de hele wereld in duisternis dreigde te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, naar de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, naar het adembenemende eilandenrijk Númenor, naar de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.

De serie wordt geleid door showrunners en executive producers J.D. Payne & Patrick McKay. Zij worden bijgestaan door uitvoerend producenten Lindsey Weber, Callum Greene, J.A. Bayona, Belén Atienza, Justin Doble, Jason Cahill, Gennifer Hutchison, Bruce Richmond, en Sharon Tal Yguado, en producenten Ron Ames en Christopher Newman. Wayne Che Yip is mede-uitvoerende producent en regisseert, samen met Bayona en Charlotte Brändström.

Update 23 augustus 2022:

De nieuwe trailer van twee minuten en 36 seconden toont de enorme omvang van Midden-aarde in zijn Tweede Tijdperk, en onthult hoe Tolkiens mythische en geliefde personages tegen alle verwachtingen in en over grote afstanden zullen samenkomen om te voorkomen dat het gevreesde kwaad opnieuw toeslaat in Midden-aarde. Het lot staat op scherp en verschillende personages worden op de proef gesteld door het dreigende kwaad in deze vooruitblik van de langverwachte nieuwe serie.

In de trailer zijn de hoofdrolspelers Galadriel, Elrond, High King Gilgalad, de Harfoots Marigold Brandyfoot, Elanor ‘Nori’-Brandyfoot, Poppy Proudfellow en Sadoc Burrows, The Stranger, de dwergen Koning Durin III en Prins Durin IV, Halbrand, en Arondir te zien.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.