Gadget review: Logitech Zone Vibe 100

Voor alle thuiswerkers en flexwerkers onder ons, heeft Logitech een paar nieuwe producten geïntroduceerd: de Logitech Zone Vibe 100 headset en de Logitech BRIO 500 webcam. In deze review gaan we ons richten op de Vibe 100 headset, die bedoeld is voor mensen die vaak privé of werkgerelateerd telefoneren. De headset heeft een paar slimme features, waar we ons op zullen richten.

logitech zone vibe

Werk en privé

Hoewel Logitech de Vibe 100 voornamelijk positioneert als een headset voor thuiswerkers, is hij neutraal (lees: hip) genoeg om ook thuis te gebruiken op je computer. Dat is een strakke lijn om te bewandelen. Zo’n product moet zakelijk en sober ogen, maar ook weer niet té sober, dat je ‘m niet op je bureau wil laten liggen of uit het schap zou pakken. Wat dat betreft heeft Logitech de spijker op zijn kop geslagen met de doos, waarop je aan iedere zijde een andere kant van de headset ziet. Binnen in de doos (die volledig van karton is gemaakt) vind je de headset, oplaadkabel, stoffen opbergtasje en handleiding.

Vormgeving

De Logitech Vibe 10 is verkrijgbaar in het wit en zwart, maar beiden zijn afgezwakte vormen. Het is meer ‘off-white’ (nee, geen crème, maar eerder lichtgrijs) en heel, heel donker grijs wat als zwart moet doorgaan. De headset doet eigenlijk denken aan de Logitech G435 headset qua styling, maar dan met neutralere kleuren 🙂 voor gaming, die we ook hier op de site hebben getest. De headset is met zijn 180 gram erg licht. Daardoor kun je hem makkelijk langere tijd dragen. De over-ear oorschelpen zijn niet heel groot, maar groot genoeg om je oren te bedekken. Het memory foam is bedekt met stof, net als de hoofdband. De krulsnoertjes van de oorschelpen naar de hoofdband geven de headset een stoere uitstraling, verder is hij best sober. Op de linker oorschelp vind je een uitklapbare microfoon, die je kunt muten door hem omhoog te klappen. Minpuntje is de binnenkant van de oorschelp: deze wordt enkel bedekt door kunststof met gaatjes, waardoor het wat goedkoop oogt. Of efficiënt, net hoe je daarover denkt 🙂

Bediening

Op de oorschelpen vind je een aantal knoppen om het volume te regelen of om de microfoon te dempen. Met een schuifknop kun je de headset aan- of uitzetten, wat een fijne manier is om de headset te activeren. Dat is wel de absolute basis als het aankomt op smartphonebediening, maar de meeste functies zul je ook gebruiken vanuit de LogiTune app. Merk overigens op dat de Logitech Zone Vibe 100 enkel bruikbaar is met bluetooth. Wil je bekabeld muziek luisteren? Dan kom je bij zijn grote broer, de Zone Vibe 125 uit. De Zone Vibe 100 beschikt wel over multipoint, waardoor je de Zone Vibe 100 met twee bluetooth apparaten tegelijk kunt koppelen (maar slechts naar eentje tegelijk kunt luisteren, de ander wordt even op pauze gezet).

Geluidskwaliteit

De Logitech Vibe 100 beschikt over 40mm drivers… en de kennis en ervaring van Logitech als het gaat om het produceren van headsets. De geluidskwaliteit is dan ook prima, deze headset zal je in alles kunnen voorzien, of je nu een Teams-meeting volgt of een nieuwe aflevering van Rings of Power kijkt. Er is echter een keerzijde, en die zit hem in de oorschelpen. Deze sluiten namelijk niet briljant af. Daardoor is het draagcomfort hoger (ze zweten minder), maar je kunt ook alle omgevingsgeluiden horen…. en omgekeerd! Dat kan voor collega’s in je directe omgeving best wel storend zijn natuurlijk. Het feit dat de headset niet helemaal afsluit houdt echter ook in dat je kunt horen als iemand je roept – en daar zal je werkgever weer blij mee zijn. Het geluid zelf lijkt wat meer gericht te zijn opspraak, waardoor het geluidsbeeld wat hoger in de middentonen zit en helderder dan je zou verwachten.


Ga direct naar Logitech Zone Vibe 100 op BOL.com.

Recensie over Logitech Zone Vibe 100

De Logitech Vibe 100 is een sobere en subtleie headset voor zowel thuis als op kantoor. Hij is speciaal ontworpen om mee te praten, waar het geluidsbeeld dan ook op is toegespitst. De meest spannende feature is de multipoint, waardoor je met 2 bluetooth-apparaten tegelijk verbonden kunt zijn. Zo kun je verbonden zijn met je smartphone en je computer tegelijk, waarbij je met één druk op de knop kunt wisselen. De accuduur is 20 uur, wat zeker netjes is. Hij voelt degelijk aan, maar we hebben wat gemengde gevoelens omtrent de geluidsisolatie… is het gebrek daaraan nu een voordeel… of een nadeel?

Score: 7


Informatie

Logitech Zone Vibe 100, Logitech
Prijs: 100 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.