logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Logitech Lift ergonomische muis

Wij maken al een tijdlang gebruik van de Logitech MX Vertical. Als oud-RSI-patient weet ik als geen ander dat goed onderhoud hier essentieel is. Als je eenmaal klachten op dit vlak hebt gehad, is dat een zwakke plek. Alle maatregelen die je kunt nemen zijn meegenomen. Maar ook al heb je (nog) geen klachten: voorkomen is beter dan genezen! Een verticale muis zorgt voor een betere houding van je pols en onderarm, die de druk in je hele arm verlaagt. En ja, het is even wennen. Ook zal-ie minder makkelijk in je tas passen… maar je kunt wel een heleboel ellende voorkomen! De nieuwe Logitech Lift is een betaalbare ergonomische muis, die je niet zomaar mag overslaan in dit segment.

Klein tot middelgroot

De Logitech ERGO Lift is een verticale ergonomische muis voor gebruikers met kleine tot gemiddelde handen. Dat is belangrijk om te weten. Ga je een muis kopen, ‘pas’ hem dan eerst. Ikzelf heb grote handen en merk dat de knoppen bij de duim niet zo prettig te bedienen zijn als bij de grotere MX Vertical. Voor mijn jongste zoon past hij dan weer als gegoten. Voor mij is de rest van de vormgeving overigens prima op maat, wat dat betreft zou je ‘m best als ‘gezinsmuis’ kunnen adopteren en kunnen gebruiken op een gezamenlijk gebruikte computer. Ben je niet in de gelegenheid om hem uit te proberen? Logitech heeft een tip: meet je hand met bankpasjes of klantenpasjes! Leg je hand op de pasjes, met de pols op de onderste kaart. Komen je vingers tot aan de vierde kaart? Dan is deze muis eigenlijk te groot voor je en ben je beter uit met de MX Vertical.

Ontwerp

Als je de Logitech Ergo Lift met de MX Ergo vergelijkt, zie je meteen dat het ontwerp is aangepast voor een wat meer huis-tuin en keukengebruik. De professioneel ogende metalen elementen zijn achterwege gelaten. Ook ziet de ergonomische muis er al compacter uit door de afgeronde vormen. Die ronde vormen maken hem overigens wel heel fijn in de hand liggen! Dankzij het rubber oppervlak om je duim en vingers te laten rusten heb je een heel fijne grip. De muisknoppen bij de duim zijn goed bereikbaar (zeker als je de juiste maat hand hebt 😉 ) en ook de silent muisknoppen op de rechterkant van de muis doen prima dienst. Hier is dezelfde techniek gebruikt als met de POP muizen. Het draaiwiel maakt gebruik van magneten, zodat je snel kunt scrollen en ook hier werkt alles muisstil. De functie van de knoppen is instelbaar met de Logi Options+ software, waar je ook de functie van de ronde knop onder het scrollwiel van een specifieke functie kunt voorzien.

Multifunctioneel

Een te gekke feature is de mogelijkheid om de muis te kunnen koppelen met drie verschillende apparaten. Met een knopje onderop kun je daartussen schakelen. Daarmee kun je niet alleen verbinding maken met je computer, maar bijvoorbeeld ook met je laptop, tablet of smartphone. De verbinding maak je met de Logi Bolt dongle, maar kan ook via Bluetooth tot stand komen. Dat is dan weer prettig voor laptops, zodat je niet telkens met die dongle loopt te hannesen. Met de nieuwe Logitech Flow-functie kun je zelfs probleemloos overschakelen naar andere computers of beeldschermen. Hoe gaat is dat? De AA-batterij zou twee jaar mee moeten gaan. Met zo’n energiezuinig apparaat is een oplaadbaar systeem natuurlijk een beetje overbodig.


Ga direct naar Logitech ERGO Lift op BOL.com.

Recensie over Logitech ERGO Lift

CooleSuggesties topper

De Logitech ERGO Lift is een welkome aanvulling op het ergonomische assortiment van deze elektro-gigant. Hij ziet er misschien wat sober en subtiel uit, maar alles werkt zoals je zou verwachten. Je zult al vrij snel merken dat een ergnomische muis als deze een verademing is. Hij is specifiek ontworpen voor mensen met kleine tot middelgrote handen en is daarmee ook een echte aanvulling op het assortiment, naast de bekende MX Vertical. De silent knoppen zijn daarbij erg fijn, dankzij slimme functies als het koppelen met drie apparaten en de instelbaarheid met de Logi+ software is een briljante zet.

Score: 9


Informatie

Logitech ERGO Lift
Adviesprijs: 79.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.