logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Logitech G435 headset

logitech g435 recensie

Logitech is ontzettend veelzijdig en lijkt zich zo nu en dan te dichten op heel selecte doelgroepen. Zoals met de Logitech G-serie, een kleurrijke serie accessoires voor gamers en computergebruikers. Wij probeerden de draadloze Logitech G435 uit. Het is een kleine en lichtgewicht headset, verkrijgbaar in verschillende uitgesproken kleurcombinaties – en daar moet je wel van houden. Het opmerkelijke van deze headset is dat het geen boomarm heeft met een microfoon erin, die zit in de oorschelp verwerkt. De Logitech G435 is gericht op jongeren en tieners. Deze opmerkelijke koptelefoon heeft overigens een heel aangenaam prijskaartje, wat het weer wel erg interessant maakt voor gamers.

Instapproduct

Je ziet het eigenlijk al aan het prijskaartje: de Logitech G435 is geen koptelefoon voor die-hard gamers die urenlang achter hun console of pc zitten om vijanden met de grond gelijk te maken. Het is een instapmodel headset. Zowel de prijs, de bouwkwaliteit als de geluidskwaliteit zijn daarop ingesteld. Zo is de G435 gemaakt van kunststof. Dat maakt hem licht en comfortabel, maar ook wat minder degelijk dan een model van metaal. Het is echter een pluspunt voor de pasvorm en het draagcomfort: de kleine koptelefoon heeft heel comfortabele oorkussens, waardoor je in combinatie met het lichte gewicht nauwelijks merkt dat je ‘m draagt. Kun je toch weer wat uren maken 😉 Het formaat van de headset is overigens een gat in de markt. Voor jongeren zijn headsets vaak te groot, waardoor ze te los en oncomfortabel zitten. Deze lijkt specifiek ontworpen voor kinderoortjes en sluit daardoor veel beter aan.

Bediening

Alle bedieningselementen van de Logitech G435 zitten op de linkeroorschep. Daar vind je de aan/uit-knop, twee volumeknoppen en een knop voor het dempen van de microfoon. Met de volumeknoppen kun je de gekoppelde apparaten bedienen en skippen naar een volgende of vorige track, bijvoorbeeld. Omdat ze op je oorschep zitten, is het wel even voelen en tasten voor je ze gevonden hebt. Er is geen software waar de headset een koppeling mee maakt, de functie van de toetsen staat dan ook vast. De microfoon zit in de rechteroorschep verwerkt, je hebt dus geen steeltje voor je gezicht hangen – wat eigenlijk wel prettig is. Jammer genoeg is ook duidelijk waarom die microfoon voor je mond gehangen wordt. De geluidskwaliteit is dan wel beter! Desondanks levert de G435 prima resultaten, de geluidskwaliteit is gewoon goed.

Kleur bekennen

De Logitech G435 draadloze gaming headset is te koop in verschillende kleurcombinaties. Je kunt natuurlijk gaan voor het opzichtig blauw met roze, of het elegant wit met paars (die ook prima voor jongens kan, het is echt een neutrale tint). De meest ingetogen versie is zwart met geel, wat dan ook de meest neutrale versie is. Pluspunten krijgt Logitech wel voor het lef dat ze tonen door headsets in deze kleurcombinaties op de markt te zetten. En het vormt ook een te gekke combinatie met andere accessoires uit deze reeks.

Geluidskwaliteit

Dan komen we toch bij de geluidskwaliteit. Een lastig onderwerp dat ook best smaakgevoelig is. Wat opvalt is dat deze headset duidelijk is gemaakt voor het spelen van games. Voor muziek is het te vlak en vooral te schel – iets dat bij games minder hinderlijk is. Sterker nog: daar gebeuren alle belangrijke dingen juist in dat middensegment van het geluidsspectrum, waardoor het je een klein voordeeltje kan opleveren. Toch mist deze headset de impact die je met duurdere headsets wel hoort. Logisch, want zeker bij koptelefoons krijg je toch waar je voor betaalt. Je kunt hem via bluetooth koppelen aan je Nintendo Switch en mobiele apparaten, via een dongle kun je hem koppelen aan je PS4 of PS5.


Ga direct naar Logitech G435 draadloze headset op BOL.com.

Recensie over Logitech G435 draadloze headset

De Logitech G435 is ontworpen voor een heel selecte doelgroep. Hij is daarom klein en redelijk sober qua functies. Het volume is te begrenzen tot 85dB, wat voor kinderen natuurlijk heel erg prettig is. Het grote pluspunt is de Bluetooth-connectiviteit én de dongle, waarmee je hem kunt koppelen aan een groot aantal apparaten. Verder doet hij wat hij moet doen, op een acceptabele manier. De kans is wel groot dat kinderen er overheen zullen groeien, al was het maar om meer functies te krijgen… of een andere kleur te kunnen kiezen.

Score: 7


Informatie

Logitech G435 draadloze headset
Adviesprijs: 80 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] en heel, heel donker grijs wat als zwart moet doorgaan. De headset doet eigenlijk denken aan de Logitech G435 headset qua styling, maar dan met neutralere kleuren voor gaming, die we ook hier op de site hebben […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.