logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Logitech G305 gaming muis


Logitech staat wat mij betreft met stip bovenaan als het gaat om het kopen van een toetsenbord of muis. Degelijk, betrouwbaar… ik ben fan. Dat ze de laatste jaren ook flink naar de gamers lonken, was ook al bekend. Tijd om eens een van hun producten in de praktijk te proberen. We gingen aan de slag met een middenklasser gamemuis in het assortiment van Logitech, de Logitech G305. Het is een no-nonsense draadloze gamingmuis voor een aantrekkelijke prijs… maar maakt hij waar wat Logitech belooft?

Ontwerp

Een cool feitje is dat de G305 er bijna identiek uitziet als de Logitech G Pro-gamingmuis, tot aan het geribbelde scrollwiel en de dunne duimknoppen aan toe. Je ziet dus niet direct dat het om een goedkoper model gaat. Het enige verschil is de dunne verlichtingsstrip, die de Logitech G Pro wel heeft. Een slimme zet, want de ergonomie van de G Pro is natuurlijk dik in orde. Het is een compacte muis die bovendien niet meer weegt dan 100 gram. Hij beschikt over zes knoppen: een linkerknop, een rechterknop, een klikbaar scrollwiel, een dots-per-inch (DPI) gevoeligheidsregelaar en twee duimknoppen. De symetrisch vormgegeven muis zou perfect zijn geweest voor zowel links-als rechtshandigen, ware het niet dat bij linkshandigen de duimknoppen zouden ontbreken. Jammer!

Kleurrijk

Onze G305 gaming muis maakt deel uit van de G-Series Color Collection. Deze nieuwe lijn producten viert zelfexpressie en benadrukt het kleurrijke karakter van gamers. Centraal in deze collectie staat de G733 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset (149,99 euro). Deze wordt uitgebracht in vier nieuwe, levendige kleurstellingen die passen bij jouw stijl en je game-ervaring een betere afspiegeling maken van wie je bent. De Color Collection wordt compleet gemaakt door de G203- en G305-gamingmuizen en het G915 TKL Gaming Keyboard. Weg met grijs, wit en zwart: laat de kleuren stralen!

Dongle

Je verbind de muis via een dongle met je computer. Erg makkelijk. Die dongle kun je na gebruik in de muis opbergen, mocht dat nodig blijken. Het aansluiten is hierdoor ontzettend eenvoudig. Dongle in je computer, batterijen in je muis en gaan! In de dongle zitten vier DPI-gevoeligheden ingeprogrammeerd. Daartussen kun je schakelen met de DPI-knop. Via de Logitech Gaming Software kun je ook de DPI-instellingen aanpassen en bepalen wat de knoppen doen. De batterij zou 250 uur meegaan, wat niet heel erg lang is. Gebruik je hem ook voor normaal computergebruik (en dat kan gewoon, natuurlijk), zouden de batterijen met 8 uur gebruik per dag een maandje meegaan. Hij beschikt niet over een ingebouwde oplaadbare accu. Bovendien had ik ook graag gezien dat de muis via bluetooth verbinding kan maken, zodat je hem ook kunt gebruiken op je iPad of gameconsole.

Gamespecifiek

Het mooie van deze gamemuis is echter dat je profielen kunt instellen voor verschillende games. Zo kun je de knopfuncties aanpassen naar jouw eigen voorkeur, wat je een mooi voordeel kan opleveren. Combineer dat met een snel instelbare DPI-modus, en je kunt gamen zoals jij dat wilt.

Ga direct naar Logitech G305 gaming muis op BOL.com.


Recensie over Logitech G305 gamingmuis

De Logitech G305 Lightspeed is een eenvoudige, elegante en vooral kleurrijke muis. Het is een relatief klein model met praktische functies. De Lightspeed zou zorgen voor een razendsnelle verbinding zonder lags, een belofte die zonder meer wordt waargemaakt. Jammer van de relatief korte levensduur (ik had graag een ‘energy saving’ modus gezien voor dagelijks werk) en voor het feit dat hij niet beschikt over een ingebouwde accu. Ondanks dat: een geweldig presterende muis met genoeg functies aan boord om het gameleven een stuk aangenamer te maken.

Score: 8


Informatie

Logitech G305, Logitech
Meer weten?
Prijs: 59,95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.