logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Logitech BRIO 500 webcam

Logitech introduceerde een tijdje terug een nieuwe trendy zakelijke lijn onder de naam BRIO. Eerder recenseerden we de Logitech Zone Vibe headset. Nu is het tijd voor de Logitech BRIO 500 webcam.

Vormgeving

De Logitech BRIO komt in een compact en eenvoudig doosje, wat bijna een beetje sneu aandoet (maar: niets dan hulde voor de compacte, volledig recyclebare verpakking – het ziet er alleen niet zo imposant uit). Binnenin vinden we de camera, een standaard en een compacte handleiding. De webcam zelf is rond als een rolletje pepermunt. De camera zit in het midden en is af te schermen met een kunststof schuifje. Dat kun je openen of afsluiten met de draaiknop aan de rechterzijde. De webcam zelf is gemaakt van gerecycled kunststof, wat hem een beetje een grauwe kleur meegeeft.

Met de meegeleverde voet kun je de camera zowel op je beeldscherm klemmen, maar ook op je bureau plaatsen. De webcam klik je met een magneet vast op de voet. Vervolgens kun je de webcam zowel horizontaal als verticaal draaien op de voet. De voet is bovendien voorzien van een plakkerig oppervlak, zodat hij wat stabieler vast blijft zitten. Vergis je echter niet, voor een maximale stabiliteit plak je hem vast op een recht oppervlak. Aansluiten doe je overigens met een USB-C connector. Er wordt geen adapter meegeleverd voor USB-C naar USB-A, wat eigenlijk wel een gemis is.

Werking

De Logitech BRIO 500 is snel en eenvoudig te activeren. Sluit hem aan en je bent eigenlijk klaar. Met de speciale Logitech app LogiTune op je computer kun je de prestaties echter nog wat verbeteren door de helderheid en het contrast aan te passen. En dat werkt prima. Ik zit zelf naast een groot raam, waardoor ik bij slechte webcams vaak half in beeld ben. De Logitech BRIO maakte ook de schaduwzijde een stukje lichter, zodat ik helderder in beeld was dan met de ingebouwde webcam van mijn monitor. Deze automatische functie heet RightLight en werkt prima in omgevingen met een groter contrast of bijvoorbeeld tegenlicht. Een leuke feature is de Show mode van de LogiTune software. Die kantelt het beeld zodra je de webcam naar beneden kantelt, zodat je iets kunt laten zien dat op je bureau ligt. Het nadeel: zie de webcam maar eens naar beneden te kantelen, zonder dat-ie uit zijn magnetische zetel klikt!

Specificaties

Let wel dat de BRIO 500 een paar beperkingen heeft. De grootste beperkingen is wel dat je hem alleen kunt aansluiten op een USB-C poort. Daarnaast is de maximale resolutie 1080p. Dat is genoeg voor videobellen, maar er zijn ook heel wat alternatieven beschikbaar die 4K beelden leveren. Dankzij de software worden deze resultaten echter naar een hoger niveau getild, waarbij kleur, verzadiging, scherpte en de volgfunctie grote pluspunten zijn. De camera zorgt namelijk dat je steevast in beeld blijft, hoewel hij niet motorisch kan draaien. Daarnaast beschikt de BRIO 500 over een prima werkende stereomicrofoon.


Ga direct naar Logitech BRIO 500 webcam op BOL.com.

Recensie over Logitech BRIO 500 webcam

De BRIO 500 is een goede webcam: lekker compact en eenvoudig in gebruik. Dankzij de LogiTune-software komen er een paar geweldige features bij, die echt het verschil maken met concurrerende apparaten. De volgfunctie werkt prima, de verbeteringen op het gebied van contrast, kleur en helderheid maken je goed zichtbaar. Jammer genoeg beschikt de webcam niet over Windows Hello, zodat je niet onloggen met je gezichtsherkenning. De resolutie is prima voor videogesprekken en de microfoon laat je goed horen aan de andere kant van de lijn.

Score: 8


Informatie

Logitech BRIO 500 webcam
Adviesprijs: 139 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.