logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het Logboek van Billy Donderbus, Reggie Naus

Het Logboek van Billy Donderbus - Reggie NausKen je de boeken van De Piraten van Hiernaast nog? Geweldige boeken, waarbij de wijk van Michiel ineens overhoop wordt gehaald omdat er naast hen een heuse piratenfamilie komt te wonen, compleet met een piratenschip (nou ja – een houten huis dat lijkt op een schip) met een dikke gracht er omheen waar een haai in rondzwemt. Het moet niet veel gekker worden! De familie Donderbus houdt er natuurlijk wat vreemde gewoontes op na, dat is zeker wennen. Maar het gaat anders in Het logboek van Billy Donderbus!

Vanuit de piraten

Wat Het Logboek van Billy Donderbus is namelijk niet vanuit Michiel geschreven, zoals de boeken over De Piraten van Hiernaast, maar juist vanuit Billy zelf! Volgens zijn vader houden goede piraten namelijk zelf logboeken bij, waarin ze opschrijven wat ze allemaal meemaken. Dat doet Billy dus ook, op zijn geheel eigen manier. Want er is immers niemand die hem vertelt hoe je zo’n boek schrijft. Dit is dus echt een dagboek geworden over het leven van een jonge piraat die het leven op het vasteland probeert op te pakken.

Veel avonturen

Het is duidelijk dat het leven van piraten nooit stilstaat. Ze blijven maar ontdekken en nieuwe avonturen beleven. Zo ook de jonge Billy, die samen met Michel, zijn ouders en zijn opa, die gewoon opa heet. Hij speelt trouwens een belangrijke rol, want plots staat er een oma op de stoep! Ze schijnt ooit met opa getrouwd te zijn op een eiland en eist nu de helft van zijn vermogen op. Opa heeft ze echter niet meer helemaal op een rijtje en denkt dat het op zich wel zou kunnen, dat ze ooit getrouwd zijn. Toch vertrouwt Billy het niet. Samen met Michiel en hun vriendin Lizzie gaan ze op onderzoek uit…


Recensie over Het logboek van Billy Donderbus

CooleSuggesties topper

Het logboek van Billy Donderbus is een geweldig leuk boek om te lezen. Het speelt in op de dagboeken-trends, maar dan op een geheel eigenwijze wijze. Het leven van een piraat is natuurlijk al een beetje tegendraads, en dat blijkt ook uit dit boek. Het is vlot geschreven, grappig, met veel grapjes die juist voor oudere kinderen erg leuk zijn. Je kunt dus nog even vooruit!

Score: 9


Informatie

Het logboek van Billy Donderbus,
Illustrator: Mark JanssenMark Janssen
Ploegsma, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789021678122. Prijs: 13,99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.