logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Liz slimme waterfles met uv-filter

noerden waterfles 4

De Noerden LIZ Smart Water Bottle is praktische en compacte roestvrijstalen thermosfles met een heel toffe feature. In de dop zitten namelijk een paar high-tech features ingebouwd waar je alleen maar van kunt houden. Wij laten je graag zien waartoe deze slimme waterfles toe in staat is.

Vormgeving

De Noerden LIZ slimme waterfles is stoer en strak vormgegeven. Hij loopt tabs toe en heeft een moderne dop, met op de bovenkant een ledverlichting en aan de zijkant een oplaadpunt, waar je de magnetische oplaadkabel aan kunt koppelen. In een paar uur is hij volledig opgeladen en kan hij een half jaar vooruit. De onderkant is voorzien van een stevige rubber laag, waardoor je hem altijd zacht neerzet. De flessen zijn verkrijgbaar in 350ml en 480 ml in de kleuren wit, zwart, blauw en roze.

Thermometer

Een van de fijnste functies is een ingebouwde thermometer: door de kleur in de dop kun je zien of het water nog koud of warm is. Bij rood licht is de temperatuur boven de 60 graden, bij blauw is de temperatuur onder de 30 graden. Dankzij de thermosfunctie van de fles blijft het water de nodige uren op temperatuur.

UV-sterilisatie

In de dop zit ook een UV-filter ingebouwd, waarmee het water gezuiverd wordt. Deze filtert automatisch na een bepaalde tijd, maar je kunt hem met een dubbele tik op de dop ook automatisch activeren. Het filteren duurt ongeveer 3 tot 5 minuten, waarna het automatisch stopt. Draai je de top tijdens het schoonmaken open, dan stopt de UV-verlichting en hervat hem weer zodra je de dop op de fles draait. Deze UV-sterilisatie werkt alleen met heldere dranken zoals water, bij koffie zal deze zijn werk niet goed kunnen doen. Het uv-licht vernietigt 99,8% van alle bacteriën die erin bewegen. Let wel: het is geen waterzuivering, je kunt de functie niet gebruiken om ongezuiverd drinkwater te filteren!

Herinneringsfunctie

Een andere slimme functie is dat je een drinkreminder krijgt, wanneer de fles 2 uur stil blijft staan. De ledverlichting op de dop knippert dan een paar keer (ook ’s nachts) om je eraan te helpen herinneren dat je water moet drinken. Om de herinnering te krijgen, moet je de Noerden LIZ waterfles natuurlijk wel binnen bereik houden. In de Noerden app, die je ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld de fijne Noerden MINIMI slimme weegschaal, kun je een herinnering instellen, maar die herinneringen draait dan volledig vanuit de app (en zou dus ook een agenda-item in je native app op je Android of iPhone kunnen zijn).


Ga direct naar Noerden LIZ thermosfles op BOL.com.

Recensie over Noerden LIZ thermosfles

De Noerden LIZ slimme thermosfles is een praktische en stoer vormgegeven fles met een paar slimme functies. Zo kun je zien of je water nog een beetje op temperatuur is en kun je de ingebouwde UV-verlichting gebruiken om bacteriën te doden. De reminders om de 2 uur zijn praktisch, maar het was wel even wennen om hem ook ’s nachts te zien oplichten. Echt slim is de fles jammer genoeg niet. Ik zou graag zien dat er een koppeling was met de app, al was het maar om de fles in te stellen in remindermomenten (zodat hij ’s nachts niet gaat knipperen) of om de temperatuur van de inhoud exact te kunnen zien. Dát zou tof zijn!

Score: 8


Informatie

Noerden LIZ thermosfles
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 59 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Diana van Os avatar
  Diana van Os

  Wauw ik wil heel graag bewuster omgaan met water !

 2. Charlotte avatar
  Charlotte

  Wow wat een mooie fles, maak graag jans op een blsuwe

 3. Anneke Weevers avatar
  Anneke Weevers

  Super leuke prijsvraag en doe graag mee om dit te winnen voor mijn dochter omdat ze helemaal geweldig is en ik haar dit erg gun

 4. Will avatar

  Mooie winactie. Heb graag meegedaan!

 5. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd

 6. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  mooie prijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.