logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Little yoga, Lana Katsaros

Het is best moeilijk niet enthousiast te worden van Little Yoga, een bijzonder pakketje dat geschreven is door Lana Katsaros. Het pakketje bestaat uit een compact doosje. Daarin vind je een boek en 50 grote, stevige kaarten. In eerste instantie denk je wellicht dat het gaat om de kaarten, maar het succes zit hem eigenlijk juist in de combinatie van die kaarten en het boekje.

Yogakaarten

De kaarten van Little Yoga maken indruk in hun eenvoud en helderheid. Op de ene kant van de kaart zie je een kind in een bepaalde houding zitten, liggend op een yogamatje of staan. Hier bij miste ik overigens wel een heel eenvoudige lijn die de grond moet aanduiden. Het was nu niet altijd duidelijk of je moet staan, zitten of liggen. Op de andere kant van de kaart vind je tekst en uitleg. Je leest bijvoorbeeld hoe de pose heet, wat het nut is van de houding en hoe je de pose precies uitvoert. In heldere, eenvoudige stappen worden de verschillende yogahoudingen voor kinderen toegankelijk gemaakt.

Combineren met het boekje

Nu zul je denken: wat moet ik met al die kaarten? Welnu: die worden in het boekje aan elkaar gebreid tot yoga-sessies! Voor verschillende doelen en effecten zijn sessies samengesteld. Zo zijn er sessies voor de ochtend, voor meer energie, concentratie, lenigheid, kracht en nog veel meer situaties. Hierin vind je geen uitgebreide tekst en uitleg, maar simpelweg een aantal plaatjes en namen van oefeningen. Je kunt nu de betreffende kaarten erbij pakken om te zien hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Bovendien kun je de kaarten gebruiken als setje. Houd ze bij elkaar, leg ze op de grond en je weet precies welke oefeningen je moet uitvoeren!

Ga direct naar Little yoga op BOL.com.


Recensie over Little Yoga

CooleSuggesties topper

Yoga heeft misschien niet zo’n stoere naam, het is onmiskenbaar goed en gezond voor je. Het zorgt voor meer balans, een grotere lenigheid en meer lichaamskracht. Dat alles zorgt voor een grotere weerbaarheid. Maar het is ook heel goed voor je geestelijke gezondheid. Deze set is speciaal ontworpen voor kinderen, met vrolijke illustraties en duidelijke stap voor stap instructies. Dat neemt niet weg dat het een set is die ook prima bruikbaar is voor volwassenen… of samen met je kinderen. Wil je dus werken aan een betere lichamelijke en geestelijke weerbaarheid? Dan is dit een bijzonder praktische en duidelijke manier om er mee te beginnen. Praktisch, compact en duidelijk. Wat wil je nog meer?

Score: 9


Informatie

Little Yoga,
Illustrator: Alison Oliver
Uitgever: Altamira, 50 pagina’s, losbladig.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789401304542. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.