Boek recensie: Little Liars Club – een nacht in Bazaar Bizaar

Little Liars Club een nacht in Bazaar Bizaar

Een leugentje om bestwil – wie heeft zich daar nooit schuldig aan gemaakt? Kinderen waarschijnlijk wat eerder dan volwassenen. Hoewel veel volwassenen streng tegen liegen zijn, bestaan er ook uitzonderingen. Madame Lilly en Wally zijn twee van die volwassenen. Zij steunen kinderen maar wat graag in hun leugentjes en snode plannetjes, mits het natuurlijk niet gemeen of gevaarlijk is. Wally is de leider van de Little Liars Club, een club volwassenen en kinderen die andere kinderen helpen met hun plannen. Een van de leden is Joon, een stille en teruggetrokken jongen die niet heel erg populair is in zijn klas. Wanneer Joons klas besluit ’s nachts in te breken in de speelgoedwinkel om er een nachtje te logeren, twijfelt Joon dan ook heel erg.

Besluiteloos

En Joon blijft het er ook moeilijk mee hebben, het plan om ’s nachts in te breken. Toch steunt Wally het plan. Zo’n kans krijg je immers niet alle dagen! Samen met de leden van de Little Liars Club helpt hij Joon om binnen te geraken in de winkel en hem een beetje bij te staan. Zo wordt voor hem de situatie in Bazaar Bizaar wat beter te behappen. Maar het gaat al snel wat verder dan Joon zou willen. De kinderen gaan immers helemaal los in de winkel en maken er – op zijn zachtst gezegd – een zooitje van. Joons geweten laat regelmatig van zich horen en verstoort de pret zo nu en dan. Milan, een jongen in de klas, maakt het weer een stuk beter. Joon begint er echt lol in te krijgen!

Stoorzender

Halverwege de nacht zijn er echter een aantal indringers die de pret behoorlijk verpesten. Een aantal verklede gasten, waaronder Batman en een Velociraptor, besluiten de kinderen eens flink de stuipen op het lijf te jagen en werken ze in een nauwe hoek. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Joon weet echter de klas met zich mee te krijgen, dankzij de hulp van de Little Liars Club. Daar heeft hij – middels een oortje en een microfoon, verbinding mee. Zelfs Wally wordt ingezet. Samen met een aantal volwassenen, die ook verkleed gaan, weten de kinderen de indringers te verslaan en terug te dringen. Dan blijkt dat niet alleen kinderen geheimen hebben en goed kunnen liegen!

Ga direct naar Little Liars Club – een nacht in Bazaar Bizaar op BOL.com.


Recensie over Little Liars Club 3 – Bazaar Bizaar

Inbreken in een speelgoedwinkel klinkt leuk, maar mag natuurlijk niet. Dat weet Joon als geen ander. Wat begon als onschuldig kattenkwaad loopt al snel uit de hand en krijgt een spannende wending wanneer er een aantal verklede volwassenen binnendringen. De kinderen uit Joons klas moet terugvechten. De tekst van het verhaal is vlot geschreven en bevat zo nu en dan een duidelijk merkbare Vlaamse inslag. Door het verhaal heen staan grijze blokjes met gedachtenkronkels. Soms zijn die grappig, maar vaak ook een kleine stoorzender. Die hadden wat mij betreft dus weggelaten mogen worden,hoewel ze soms prima laten zien wat er in Joons hoofd omgaat.

Score: 6


Informatie

Little Liars Club – Een nacht in Bazaar Bizaar,
Illustrator: nvt
Uitgever: Davidsfonds/Infodok, 112 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789002268236 . Prijs: 15.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.