logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Little Liars club- De Friekshow

In ‘Little Liars club- De Friekshow’ ontdekt Alice dat ze een heks is. Zou dat kloppen of is het dat ze het zo graag wil? Alice is erachter gekomen door op bezoek te gaan bij de Friekshow van Madame Friek. Alice vond het daar zo bijzonder en Madame Friek zag een echte heks. Dat is verrassend, want Alice gelooft erin dat heksen en magie écht bestaan. Ze is ervan overtuigd dat ze een heks is, maar mensen in haar omgeving denken er anders over. Die vinden magie maar iets voor sprookjes. Laat ze zich van de wijs brengen door anderen?

Friekshow

De Friekshow is een rariteitenkabinet. Dat houdt in dat er allemaal mensen optreden die iets uitzonderlijks kunnen. Er is bijvoorbeeld een vrouw met een baard, en een lange ook nog! Er is ook iemand die geen pijn voelt en nog raardere dingen, maar er is nog geen heks. Een uitgelezen kans dus voor Alice. Daarbij heeft ze wel hulp nodig en staat de Little Liars club voor haar klaar.

Oefening

Alice mag dus opreden bij de Friekshow, maar dan moet ze wel een act hebben! Daarom gaat ze oefenen op een tovertruc met een vriend, Joon. Alice wil proberen hem te laten verdwijnen. Ze denkt niet per se dat het haar lukt, maar ze wil het wel geloven. Maar eenmaal als ze de spreuk uit haar boek uitspreekt begint de kist met Joon erin te bewegen. Hij vliegt alle hoeken van de tent van Madame Friek uit en komt dan eindelijk tot stilstand. Alice maakt zich druk om Joon, want die zit als het goed is nog in de kist, in het onderste verstopluik. Maar daar is hij niet! Maar waar is hij dan?

Ga direct naar Little Liars Club – De Friekshow op BOL.com.


Recensie over Little Liars club – De Friekshow

‘Little Liars Club- De Friekshow’ heeft een origineel verhaal. Het is wel het soort boek dat je zelf uit kan vinden wat er gebeurt is en wie de slechte is. Maar dat neemt niet weg dat het een spannend boek is met grappige stukjes. De illustraties zijn mooi gemaakt, het is in zwart-wit.

Score: 7


Informatie

Little Liars club – De Friekshow,
Illustrator: Eric Bouwens
Uitgever: Standaard uitgeverij, 112 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789002270345 . Prijs: 15,99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.