logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

The Lion King (2019)


In de geheel nieuwe Disney Live Action film van regisseur Jon Favreau, reist The Lion King naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte.

Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa’s broer – en voormalig erfgenaam van de troon – heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt.

Ga je The Lion King op je laptop kijken? Zorg dan voor een model met uitstekend geluid en beeld. Wifiwijs heeft er hier een aantal voor je op een rijtje gezet. Hieronder zie je welke acteurs en beroemdheden de Engelse stemmen van The Lion King voor hun rekening hebben genomen. Daarnaast lees je welke Bekende Nederlanders de Nederlandse stemmen van de Lion King hebben ingesproken:

VSNederland
SimbaDonald GloverJonathan Vroege
Jonge SimbaJD McCraryTommie Thie
TimonBilly EichnerLaurenz Hoorelbeke
PumbaaSeth RogenMike Wauters
ScarChiwetel EjioforMarcel Jonker
NalaBeyoncé Knowles-CarterApril Darby
Jonge NalaShahadi Wright JosephGioia Parijs
MufasaJames Earl JonesMurth Mossel
SarabiAlfre WoodardJennifer Norden
RafikiJohn KaniJerrel Houtsnee
ZazoeJohn OliverJürgen Theuns
ShenziFlorence KasumbaNaomi Webster
AziziEric AndreRogier Komproe
KamariKeegan-Michael KeyTimo Bakker
GalagoChance the RapperRicardo Blei

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.