logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vier de zomer met een limited edition Gallo wijn: ananas-passievrucht of raspberry-lime


gallo spritzBen jij bekend met de Gallo Spritz wijnen? Lekker hè? Dan kun je meteen doorlezen naar de volgende alinea. Hier ga ik even vertellen hoe lekker ze zijn aan mensen die ‘m nog niet kennen. De Gallo Spritz wijnen zijn fruitige wijnen met een fijne bubbel. Een lichte bubbel is natuurlijk op twee manieren op te vatten: deze is een beetje te vergelijken met die van sprankelend bronwater. Dankzij het feit dat de wijn slechts 5,5% alcohol bevat, kun je hem heerlijk blijven drinken – van na het eten (het is een geweldige dessertwijn) tot ver daarna. Speciaal voor de (na) zomer komt Gallo met twee unieke smaken: Pineapple & Passionfruit en Raspberry & Lime.

Gallo Spritz Raspberry & Lime

De Gallo Spritz Raspberry & Lime is gebaseerd op de Gallo Grenache Rosé. Dat is een fruitige sparkling rosé, met zoete tonen van aardbei en watermeloen. In deze variant zijn die smaken aangevuld met framboos en limoen. Zoet door de framboos, maar ook heerlijk fris door de limoen. Perfect voor een zomerse dag! Deze verfrissende rosé is al heel fruitig en zoet doordat ze gemaakt is met Grenache druiven uit het zonnige Californië. Die zoete smaak wordt aangevuld door de aroma’s van framboos en limoen. Hierdoor ontstaat een crispy wijn met mooie fruittonen. Drink de Spritz lekker gekoeld met veel ijs.

Pineapple & Passionfruit

De Gallo Spritz Pineapple & Passionfruit is een geweldige wijn voor liefhebbers van zoete witte wijn. Net als de Raspberry & Lime is deze wijn gebaseerd op een bekende variant, in dit geval de Gallo Pinot Grigio. Ook de Pinot Grigiodruiven komen uit Californië en zijn heerlijk zoet. Van origine wordt de Gallo Pinot Grigio bevat (door het vele zonlicht tijdens het rijpen van de druiven) tonen van appel en peer, die hier aangevuld zijn met de mega-zomerse ananas en passievrucht. Veel tropischer dan dat kan het niet worden. Ook deze Spritz is op haar best met flink wat ijs.

Achtergrond

De wijngaarden van de Gallo familie liggen in het zonnige Californië. Opgericht in 1933 door de broers Ernest en Julio Gallo uit Piedmont (Italië), runt nu de derde generatie Gallo’s het familiebedrijf. Zij verbouwen de druiven en produceren de wijn nog met dezelfde filosofie als hun Italiaanse nonno’s. Gallo wijnen zijn zeer toegankelijk en liggen in het Nederlandse supermarktschap. Je koopt ze voor 4,99 euro bij bijvoorbeeld Jumbo, Plus, MCD of Boon’s Markt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.