logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Like a Boss


Like a boss heeft in deze gelijknamige film twee betekenissen. Aan de ene kant gaat het over goed zakendoen en het goed uitbaten van je eigen bedrijf. Aan de andere kant draait het om het goed spelen van ‘het spel’, waar je in de zakelijke wereld over kunt spreken. Je product en bedrijf ‘ownen’ is heel belangrijk. Daarvoor maak je kennis met twee vriendinnen, die jaren geleden samen een cosmeticabedrijfje zijn begonnen. De beste vriendinnen Mia en Mel (Tiffany Haddish en Rose Byrne) lijkt voor de wind te gaan met hun eigen cosmeticabedrijf. Helaas zitten ze flink in de schulden. Wanneer een grote cosmeticagigant Ovieda Cosmetics interesse toont in hun bedrijf en de torenhoge schuld (bijna een half miljoen dollar) wil wegstrepen, hebben de dames daar wel oren naar. Maar is het wel slim om in zee te gaan met een grote cosmeticamagnaat?

Vuil spel

Het is snel duidelijk dat Claire Luna (een niet zo geslaagde rol van Salma Hayek), hoofd van Ovieda Cosmetics, niet bepaald het beste voor heeft met de twee meiden. Sterker nog: ze wil het bedrijf gewoon overnemen, niet investeren. En als de vriendschap tussen de twee vrouwen daarvoor moet wijken… nou ja – dan is dat maar zo! Middels allerlei psychologische spelletjes en een enorme werkdruk lijkt het erop dat het Claire gaat lukken om Mel en Mia uit elkaar te drijven. Toch heersen ze hun bedrijf ‘like a boss’ en proberen de meiden elkaar op de been te houden. En net als het dreigt mis te gaan, worden ze door hun vriendinnen tot de orde geroepen.

Wie spelen er in Like a Boss?

Deze film heeft een indrukwekkende cast van bekende, ervaren acteurs en een paar verfrissende nieuwe sterren, zoals Tiffany Haddish, Rose Byrne, Salma Hayek, Karan Soni, Billy Porter, Jennifer Coolidge, Ari Graynor, Natasha Rothwell en Jessica St. Clair. Door deze cast zie je ook wel dat de film een wat platte, grove humor hanteert: Tiffany Haddish en Jessica St. Clair staan nu niet bepaald bekend om hun subtiele humor! En vraag je je af: hoe heet het cosmeticabedrijf van Claure Luna (Salma Hayek) in Like a Boss? Ovieda Cosmetics!

Bekijk hieronder de trailer van Like a Boss

Ga direct naar Like a boss op BOL.com.


Recensie over Like a Boss

Like a Boss is een leuke film over zakendoen, vriendschap en vuile zakelijke spelletjes. De film is overigens minder voorspelbaar dan je zou denken – er zitten een paar leuke kwinkslagen in. Ook is de film doorspekt met humor, die van het wat grove soort is en vooral veel seksuele toespelingen bevat. Is dat jouw ding, dan zul je smullen van deze film. Toegegeven, hij draait om cosmetica, maar dat moet je als man niet afschrikken.

Score: 7,5


Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.