logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Lightyear, Disney Pixar

Laat ik meteen met de deur in huis vallen: Lightyear is een briljante zet van Disney Pixar om een oude held nieuw leven in te blazen. Buzz Lightyear ken je natuurlijk al van Toy Story 1 tot en met 4, als wederhelft van cowboyheld Woody. Maar tussen al dat bekende speelgoed, dat we allemaal in onze speelgoedkist hebben liggen, was Buzz wel een beetje de vreemde eend in de bijt. Waar kwam die ruimteheld nu vandaan? Welnu: van de film Lightyear! Dit is de film waar Andy zo verzot op was dat hij een originele Buzz Lightyear actieheld wilde om mee te spelen.

Space Ranger

Volg in Lightyear de legendarische Space Ranger op een intergalactisch avontuur. “De wereld van Buzz was altijd al iets waar ik enthousiast over was,” zegt regisseur Angus MacLane. “In ‘Toy Story’ leek er een ongelooflijk achtergrondverhaal te zijn over het feit dat hij een Space Ranger is. In eerdere films wordt dat alleen aangestipt en ik wilde die wereld graag verder verkennen. Dus mijn ‘Lighytear’ pitch was, ‘Wat was de film die Andy zag waardoor hij een Buzz Lightyear speeltje wilde? Ik wilde die film zien. En nu heb ik het geluk dat ik hem mag maken.”

Films koop je online bij:

Buzz Lightyear

Chris Evans (“Knives Out”, “Avengers: Endgame”) spreekt in de originele versie van de film de stem in van Buzz. “De uitdrukking ‘een droom die uitkomt’ wordt vaak gebruikt, maar ik heb het nog nooit zo erg gemeend als nu“, zegt Evans. “Iedereen die mij kent, weet dat mijn liefde voor animatiefilms groot is. Ik kan niet geloven dat ik deel mag uitmaken van de Pixar-familie en mag werken met deze briljante kunstenaars die verhalen kunnen vertellen zoals niemand anders dat kan. Deze mensen aan het werk zien is magisch. Ik knijp mezelf elke dag om te kijken of ik niet droom.” Daarnaast horen we James Brolin als keizer Zurg en Aduba als Alisha Hawthorne.

Bekijk de trailer van Lightyear

Merchandise koop je bij:

Achtergrondverhaal van Buzz Lightyear

Lightyear laat je het oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear zien. De film draait om de legendarische Space Ranger nadat hij is gestrand op een vijandige planeet op 4,2 miljoen lichtjaar van de aarde, samen met zijn commandant en hun bemanning. Terwijl Buzz een weg terug naar huis probeert te vinden door ruimte en tijd, wordt hij vergezeld door een groep ambitieuze rekruten en zijn charmante robotgezelkat, Sox. Het lijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Alles wordt namelijk een stuk lastiger als Zurg zijn gezicht laat zien, met een imposant leger meedogenloze robots in zijn kielzog.


Ga direct naar Lightyear op BOL.com.

Recensie over Lightyear

CooleSuggesties topper

Lightyear is een spannende actiefilm, met heel veel humor – en best een emotioneel begin, wat op gelijke voet staat met bijvoorbeeld UP. Hoewel de eerste fragmenten misschien een beetje verwarrend kunnen zijn, herpakt de film zich bij de eerste grote plottwist en komt ook de humor duidelijk naar voren. Lightyears koppigheid, trots en heldhaftige gedrag komt in deze film goed naar voren. Dit wordt absoluut een kaskraker, waar jong en oud van zullen smullen!

Score: 9


Informatie

Titel: Lightyear
Uitgever: Disney Pixar
Tijdsduur: 103 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Informatie

Titel:
Uitgever:
Tijdsduur: minuten
Genre: .
Kijkwijzer:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Sandra avatar
  Sandra

  Spannend! Wij doen heel graag mee!

 2. Tamara avatar
  Tamara

  Kids kijken zijn zeer benieuwd naar deze film op naar de sterren en daar voorbij

 3. w123koekoek avatar

  heel graag meegedaan voor mijn kleinzoon

 4. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd

 5. Martin avatar
  Martin

  Leuk, zeer benieuwd naar deze film

 6. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Leuk doe graag mee


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.