logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Light of my Life

De film Light of my Life neemt je mee naar de nabije toekomst, wanneer een mysterieus virus een pandemie heeft ontketend (ah, klinkt al herkenbaar). In deze film heeft het virus echter een heel grote impact op de wereld, aangezien het gros van de vrouwen als gevolg daarvan is overleden. Dat zorgt voor een bizarre wending, waar mannelijk testosteron het enige is dat de wereld draaiend houdt en er ook weinig vooruitzicht is op nakomelingen. Toch is er hoop. Er schijnen er en der nog vrouwen te leven, zo heeft deze vader een dochter die hij met zijn leven beschermd.

Vluchtig leven

Het vluchtige karakter van de film maakt hem ook wel indrukwekkend. Aan de ene kant is het een sluimerend verhaal, waarbij de vader met zijn dochter Rag door de bossen dwaalt en zijn tent overal neerzet waar hij maar kan, om een paar dagen later weer op pad te gaan of een kort bezoekje aan de stad te brengen voor de hoognodige voorraden of hulpmiddelen. Toch is het verhaal ook heel vluchtig. Op iedere locatie worden de vluchtroutes uitgestippeld en doorgelopen, blijft de vader van Rag naamloos en weet je eigenlijk niet wat er nu precies is gebeurd.

Sluimeren

Ze blijven eigenlijk het langst in het huis van de grootouders van de vader, waar inmiddels drie hoog-religieuze mannen intrek hebben genomen. Ze mogen er blijven logeren, maar worden na korte tijd ontmaskerd door één van de mannen. In dubio besluit de vader toch te blijven, blij dat hij een relatief vast honk heeft gevonden in dit huis, maar of dat een slim plan is? Ondertussen begint de puberende dochter wat nukken te vertonen, die haar leven flink in gevaar kunnen brengen. Dat speelse karakter wordt vaak onderdrukt door de vader, zonder uit te leggen waarom. De vraag ‘wat zou ik in zo’n situatie hebben gedaan?’ komt daarbij stiekem regelmatig naar voren.

Ga direct naar Light of my life op BOL.com.


Recensie over Life of my life

Wat zou jij doen als jouw dochter één van de laatst overgebleven vrouwen op aarde was? Zoeken naar de oorzaak waarom, haar aanmelden bij wetenschappers om onderzoek te doen of gewoon vluchten? De vader in Light of my life doet dat laatste. Dat maakt hun bestaan vluchtig en spannend, zoals je kunt begrijpen. In de film worden weinig concrete oorzaken of oplossingen aangestipt, de sfeer blijft grimmig en paranoide. De worstelende alleenstaande vader is soms grappig en vertederend om te zien. De film kabbelt soms iets te veel, maar is daardoor wel indrukwekkend.

Score: 7


Informatie

Titel: light of my life
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 119 minuten
Genre: drama.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.