logo-liggend-wit-donkerblauw

Lifestyle nieuws week 51

App voor ontdooien

Niemand gooit graag eten weg, maar iedereen vergeet echter wel eens levensmiddelen in de diepvriezer. En die zijn niet oneindig lang houdbaar. Groenten, kip en rundvlees blijven 6 tot 9 maanden goed in de vriezer. Brood 2 tot 4 weken en vis tot 2 maanden. Fruit kun je ongeveer een jaar bewaren op -18 graden. Hoe zorg je er nu voor dat je tijdig alles consumeert? Toppits heeft de oplossing. Met de gratis Toppits Foodsaver-App en de versheidscodes op de Toppits Diepvrieszakken heb je altijd inzicht in de volledige inhoud van de vriezer. Als je een account aanmaakt kun je de inhoud ook met je gezinsleden delen. Stel dat zoonlief de laatste pizza uit de diepvries haalt, dan verdwijnt het product bij alle gezinsleden uit de lijst. Zo ben je altijd op de hoogte van de inhoud van de vriezer en dat is erg handig, vooral als je in de supermarkt staat. De Toppits Foodsaver-App is gratis te downloaden (Android en iOS) en bevat een database met ongeveer 500 verschillende levensmiddelen en hun invriestijd. De app geeft ook waardevolle tips over invriezen, ontdooien en zelfs bereiding.


André Kuipers stuurt scholieren de ruimte in met SpaceBuzz

Astronaut André Kuipers heeft vandaag in Hilversum de eerste SpaceBuzz ter wereld onthuld. Hiermee kunnen schoolkinderen vanaf 2019 – virtueel – naar de ruimte reizen. Aan het bijzondere raketvoertuig, voorzien van de nieuwste virtual reality-technieken, werd ruim anderhalf jaar gewerkt door creatieven, programmeurs, technici en onderwijsspecialisten. SpaceBuzz start in Nederland, maar heeft een wereldwijde missie. Het programma is voor andere landen vrij beschikbaar. ‘Onze droom is dat zo veel mogelijk kinderen in de wereld de impactvolle ervaring van astronauten kunnen meemaken,’ aldus stichtingvoorzitter Zoran Van Gessel. De start van SpaceBuzz is door private fondsen en donateurs financieel mogelijk gemaakt. Het komend halfjaar wordt het programma met geselecteerde scholen verder ontwikkeld in aanloop naar de internationale lancering die is voorzien in oktober 2019, waarna ‘SpaceBuzzen’ op meerdere plekken in de wereld scholen zullen gaan bezoeken.

De SpaceBuzz is een levensecht raketvoertuig van ruim 15 meter. De raket is uitgerust met negen bewegende stoelen en de modernste VR-headsets die het samen mogelijk maken de ruimtevlucht zo getrouw mogelijk na te bootsen. Dat geldt eveneens voor de voorbereiding en afronding van de ruimtemissie, die vorm kreeg in nauwe samenwerking met André Kuipers. Vóór, tijdens en na de ruimtevlucht krijgen kinderen begeleiding van Mission Control. Deze digitale leeromgeving leidt de kinderen op tot astronaut. Na afloop van de ruimtemissie met SpaceBuzz werken kinderen met Mission Control uit wat ze van hun ruimtemissie hebben geleerd. Sluitstuk van het educatieve programma is een heuse persconferentie voor andere klassen, familie, vrienden en mogelijk de lokale pers.

Trump komt naar Madame Tussauds

Madame Tussauds krijgt deze maand hoog bezoek van niemand minder dan Donald Trump. Niet het wassenbeeld maar een zorgvuldig getrainde acteur in een levensecht siliconen masker zullen de bezoekers van Tussauds op een dwaalspoor zetten. Het is voor het eerst dat er in Amsterdam met deze techniek wordt gewerkt en dat er een levend beeld in de attractie rondloopt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.