logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De liefdesperikelen van een schrijver. Baby, baby, baby


baby, baby, baby dvdSchrijvers hebben het maar zwaar. Echt waar. Je zult het niet geloven, maar toch. In deze film krijg je dat ook echt te zien en te beleven. De briljante titel Baby, baby, baby heeft ook een echte herkomst, maar daar ga ik niets over vertellen. Die krijg je in het bootje wel te horen. Het verhaal draait om Syndey, een derderangs acteur die dolgraag schrijver wil worden van korte verhalen. In het begin van de film gaat het uit met zijn vriendinnetje, waarna hij een tijdje echt in zak en as zit. Tot hij de creatieve Sunny ontmoet. Een vlotte meid met rare gedachtes. Ideaal, niet?

Relatie

En natuurlijk lukt het onze baardmans (want baarden zijn nog steeds cool!) om die meid aan de haak te slaan. Ze krijgen een leuke relatie, doen alle dingen die verliefde mensen doen en spreken hun dromen naar elkaar uit. Door die uit te spreken komen ze met enige regelmaat uit, wat natuurlijk bijdraagt aan een nog grotere geluksstatus. Het gaat mis als Sunny een beetje succes begint te krijgen als kunstenaar. Nou ja – het gaat niet om het succes dat ze krijgt, maar eerder om de aandacht die ze daardoor krijgt van een rijke, succesvolle en knappe man. Haar nieuwe manager. Of is er meer aan de hand?

Bindingsangst

Natuurlijk lijkt dat de aanleiding voor de jaloezie, maar als je goed naar de film kijkt, is Sydney stiekem een heel onzeker kereltje. Hij weet niet goed wat hij met relaties aanmoet en als ze eenmaal gaan samenwonen zie je hem bijna vastklampen aan het deurkozijn. Dat is natuurlijk al geen goed teken, dat begrijp je! De vraag is echter: zal het Sydney lukken om zijn relatie met Sunny in leven te houden, of komt er ook aan dit liefdesverhaal een einde? En zal hij de grote stap durven maken om zich aan te bieden als schrijver van korte verhalen?

Conclusie over Baby, baby, baby

Toegegeven: deze film is een beetje een chickflick voor mannen. Zoetsappig, romantisch, licht, maar ook wel weer grappig en herkenbaar. Het is in ieder geval stoer dat er eens een romantische komedie op de planken komt die vanuit mannen bedacht is – dat zie je niet al te vaak. Pluspunt! En het is een leuke film voor een gezellig, romantisch avondje op de bank. Door: Score: Baby, baby, baby krijgt 7 van de 10 punten.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.