logo-liggend-wit-donkerblauw

Liefde en citroenen gaan samen in het Love and Lemons kookboek


love and lemons kookboek Bloggen is helemaal hot, zoals je snapt. Niet alleen schrijvers zijn erdoor gegrepen, het publiek grijpt die kans om informatie op te doen ook met beide handen aan. Regelmatig is het ook zo dat die kennis uit blogs wordt geplukt om gebundeld te worden in een boek. Kookboeken zijn daar dankbare onderwerpen voor. Zo zijn er in dit kookboek honderden recepten verzameld uit het blog www.loveandlemon.com, dat wordt bijgehouden door de Amerikaanse schrijfster Jeanine Donofrio. Love and Lemons doet vermoeden dat je flink aan de slag gaat met liefde – of citroenen – maar niets van dat alles. Ja, oké… je gaat koken, en dat moet je natuurlijk met liefde doen, en citroen komt ook terug als smaakmaker, maar het kookboek stort zich liever uit op verschillende vegetarische gerechten.

Netjes op volgorde

De gerechten zijn allemaal vegetarisch, dus hoe deel je dat dan in? Per gang zou kunnen, alle voorgerechten bij elkaar, alle nagerechten… maar in Love and Lemons is ervoor gekozen om de gerechten te ordenen per hoofdingrediënt. Alle courgettes bij elkaar, alle pompoenen, en soms een paar ingrediënten tegelijk, zoals het hoofdstuk ‘citrusfruit’ of ‘Paprika en pepers’. Och ja, waarom ook niet? Dat maakt het wel lekker makkelijk als je in de supermarkt ineens een flinke bak met courgettes tegenkomt! Maar laat je ook vooral inspireren door de vele creatieve gerechten die je kunt maken met groenten, want laten we wel wezen: we kunnen bést een dagje zonder vlees!

Kleurig en helder

Love and Lemons is heel helder en overzichtelijk weergegeven. De ingrediënten en stappen staan op een mooie styling op papier, met daarnaast een paginagrote kleurenfoto van het gerecht zelf. Er is ontzettend veel aandacht uitgegaan naar de vormgeving, wat je niet altijd ziet in kookboeken. Pluspunten daarvoor! Een nadeel is echter dat er misschien iets té veel aandacht naar uit is gegaan. De lettertypes zijn daardoor wat klein uitgevallen, wat het lezen tijdens het koken niet makkelijker op maakt. De foto’s laten goed zien hoe het gerecht er uit komt te zien. De sfeervolle platen zijn meestal vanuit eenzelfde standpunt geschoten, op het zelfde natuurstenen aanrechtblad, wat het boek een rustige uitstraling geeft. Qua bewerking had ik persoonlijk gekozen voor een wat donkerdere belichting, met wat minder verzadigde kleuren. Het ziet er nu een tikje té helder uit. Maar ook dat is een kwestie van smaak.

Love and lemons

Dit geweldige kookboek laat op een smakelijke manier zien hoe je vegetarisch kunt koken. Probeer het eens, je zult versteld staan van de smaken die je kunt halen uit het groenteschap van de supermarkt. De ingrediënten zijn bijna allemaal goed te vinden in de gemiddelde supermarkt, een enkele uitzondering daargelaten. Ook dat is vrij uniek, vooral bij buitenlandse kookboeken worden er nog wel eens voor ons land onbekende producten gebruikt. Het Love and Lemons kookboek, Jeanine Donofrio Spectrum, 320 pagina’s, hardcover. Prijs: 30 euro. ISBN: 9789000349999

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.