logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Lichte muziek: de Philips Everlite en Aerolite koptelefoons


recensie-6 Op pad wil je vaak wat muziek luisteren om de tijd te doden (of gewoon omdat je een goed stuk muziek wil luisteren). Het nadeel is dan alleen dat je weer van alles en nog wat mee moet sjouwen om dat voor elkaar te krijgen. Als je aan al die nukken tegemoet wil komen draag je zo een paar kilo extra gewicht in je tas! Dat het ook anders kan bewijst Philips met de nieuwe Flite range: een goede speaker, verpakt in een lichte en compacte behuizing, die je bovendien kunt inklappen. Philips laat met deze koptelefoons zien dat zware koptelefoons niet langer nodig zijn om te kunnen genieten van groots geluid.

Familie

De Flite productreeks bestaat uit Everlite, Aerolite, Ultrlite en Hyprlite. Kenmerkend is de smalle, bijna sierlijke, vormgeving die de vorm van je hoofd goed volgt. Geen loze ruimtes, lekker compact. En licht. Had ik dat al gezegd? Toen ik ze opzette deden ze mij qua gewicht denken aan die flimsy koptelefoons met een foam oorschelp die je bij je eerste walkman kreeg. Maar dan comfortabel. De Everlite en de Aerolite, die wij mochten uitproberen, zijn voorzien van een fijne oorschep die over het oor valt. Voor mij als brildrager is dat een stuk prettiger dan een koptelefoon die stevig tegen je oor aandrukt. De oorschelpen kun je eenvoudig opzij klappen, zodat je ze makkelijker in je tas kunt schuiven of om je nek kunt dragen. En ze zijn licht, dus je merkt er bijna niks van.

Over je oren

Zoals gezegd zijn de Everlite en de Aerolite de over ears van de Flite familie. In de oorschelpen zit een krachtige 32mm driver, die een vol geluid leveren met een duidelijk aanwezige bas. Qua geluid miste ik de middentonen een beetje, maar was wel onder de indruk van de consequente geluidstonen – hoewel de hoge tonen bij een hoger volume meer tot hun recht kwamen was de muziek ook vol bij een laag volume. Een lichtgewicht hoofdband en zachte ergonomische kussens bieden geluidsisolatie om achtergrondgeluiden te dempen. Het verschil tussen de Everlite en de Aerolite zit hem in de aanwezigheid van een microfoontje in het platte snoer: met Everlite kun je dus ook gemakkelijk bellen, gesprekken voeren via de ingebouwde microfoon en muziek afspelen of pauzeren. De Everlite (40 euro) is verkrijgbaar in wit met rosé goud en donker chroom (de stoere variant); Aerolite (30 euro) in glanzend zwart en wit.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.