logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Liam en de Monsters: De Spuugtandhagedis, Kris Humphrey


Liam en de monsters De spuugtandhagedis

Liam Wilder is een leerling-Bewaker. Het is zijn taak om zijn dorp te beschermen tegen monsters die zich overal in het griezelige bos verbergen. Maar… niemand mag daar van afweten. Het is een groot geheim, dat hij overgedragen krijgt vanuit de hoofdbewaker, Henrik. Gewapend met een katapult en magische stenen moet Liam het gevaarlijke bos in om monsters te verjagen. Zo ook dit moment: het lijkt er namelijk op dat er twee gevaarlijke spuugtandhagedissen op weg zijn naar het dorp. En het is aan Liam om die beesten tegen te houden. Maar de waarschuwing: “laat je niet bespugen” suist als een alarmbel door zijn hoofd.

Magische kaart

Liam weet ongeveer waar hij naartoe moet, omdat hij een magische landkaart heeft. Daarop staan de vreemde wezens als stippen vermeld. Hij hoeft dus alleen maar naar die stippen te lopen. Daarbij krijgt hij hulp van Starla, een Wezelwiek die hem van allerlei informatie en commentaar voorziet. Nu is Liam erop gebrand om alles zo goed mogelijk te doen. Henrik is namelijk nogal een negatieve mopperkont, die op alles commentaar heeft wat Liam doet. Zou Henrik het waarderen als hij twee bosmeisjes volgt? Starla vind het een slecht idee, maar volgens Liam hebben ze weinig kwaads in zin.

Mysteries

In dit korte avontuur maak je dus heel wat mee, met de confrontatie met de spuugtandhagedissen als hoogtepunt van het verhaal. Liam leert weer wat meer over het gevaarlijke bos en diens inwoners (er wonen zelfs mensen in!) en ook Starla ontdekt dat niet alle bosmensen kwaadaardig zijn. Zelfs de monsters hebben zo hun zachte kanten, zo blijkt uit de oplossing die Liam bedenkt om de vrede te laten wederkeren in het bos!


Ga direct naar Liam en de monsters – de spuugtandhagedis op BOL.com.

Recensie over Liam en de monsters – de spuugtandhagedis

Liam en de monsters is een spannende serie vol originele en bijzondere monsters. Het boek heeft een ontzettend hoog tempo. Het vliegt van de ene situatie naar de andere, zonder dat je als lezer een momentje krijgt om bij te komen. En dat is heerlijk! Dat hoge tempo zorgt er namelijk voor dat je door wil blijven lezen. Jammer genoeg is het niet heel erg toegankelijk geschreven – of beter – vertaald. Ik gok dat er te dicht bij de Engelse brontekst is gebleven, waardoor de woordkeuze lang niet altijd fijn is om te lezen. De illustraties doen precies wat ze moeten doen, hoewel ik die opengespreide ogen met kleine pupillen niet echt logisch vind. Waar schrikken die personages toch telkens van?

Score: 6


Informatie

Titel: Liam en de monsters – de spuugtandhagedis
Auteur:
Illustrator: Pete Williamson
Uitgever: Kluitman
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 7 jaar
ISBN: 9789020673975
Prijs: 13.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.