logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

LG Smart TV’s krijgen Google Stadia

LG kondigt aan dat ze in de tweede helft van dit jaar Google Stadia brengen naar hun nieuwste modellen smart-tv’s met WebOS. Daarmee toont LG zijn toewijding aan het ondersteunen van premium gaming op zijn ultramoderne beeldschermen, die bovendien ondersteuning bieden voor 4k en 5.1 surround sound voor Stadia Pro-gebruikers. Met Stadia op LG TV’s kunnen klanten direct populaire Stadia-games zoals Cyberpunk 2077, NBA 2K21, Assassin’s Creed: Valhalla en Watch Dogs: Legion spelen met slechts een Stadia-controller en zonder dat extra hardware of gamedownloads nodig zijn.

Tweede helft 2021 Google Stadia op LG TV’s

LG is van plan om de nieuwe dienst in de tweede helft van 2021 op LG Smart TV’s te lanceren als een downloadbare app van de LG Content Store in landen waar Stadia beschikbaar is. Stadia biedt al meer dan 130 games en er worden er regelmatig meer toegevoegd. Games kunnen afzonderlijk worden gekocht, maar krijgen ook regelmatig games downloaden die via Stadia Pro gratis gespeeld kunnen worden gespeeld. Met Stadia Pro krijg je bovendien exclusieve kortingen en kun je gamen op een resolutie tot 4K. Het grote voordeel is dat je met Stadia geen dure game-PC of gameconsole nodig hebt.

Bekijk hier meer nieuws over de CES 2021!

En als het op gaming aankomt, is het moeilijk om de geavanceerde combinatie van Stadia- en LG OLED-tv’s te verslaan. De zelflichtende pixels van LG OLED zorgen voor de allerbeste HDR-beeldkwaliteit met diepe zwarttinten en extreem nauwkeurige kleuren. LG was het eerste bedrijf dat in 2015 HDR-compatibele 4K OLED-tv’s lanceerde en content op LG OLED-tv’s – zowel streaming als extern opgeslagen – profiteert van de snelle responstijd van 1 ms en de opmerkelijk lage invoervertraging zonder verlies van beeldkwaliteit.

Op zoek naar coole gadgets?

LG’s perfect-voor-gaming LG OLED-tv’s, nieuwe LG QNED Mini LED-tv’s (met de juiste kwantum NanoCell-kleurtechnologie van het bedrijf en mini-LED-achtergrondverlichting) en verbeterde LG NanoCell-tv’s zullen vanaf 11 januari te zien zijn in de virtuele tentoonstellingsstand van LG tijdens CES 2021.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.