Kruip in de films en beleef televisie optimaal met LG OLED


Televisiekijken is niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken. Of het nu een documentaire is, een nieuwsuitzending, het Klokhuis of de nieuwe King Kong-film: natuurlijk wil je de allerbeste beeldkwaliteit (hoewel dat – eerlijk gezegd – niet altijd even relevant is natuurlijk. Vooral bij visuele spektakelstukken is het gaaf om een topbeeldkwaliteit te hebben.) Tegenwoordig heeft iedereen wel een flatscreen lcd-tv in huis staan. Die werken met twee lagen led-lampjes. De ene zorgt voor de beeldvorming en toont allerlei lampjes in alle kleuren van de regenboog. Een tweede laag lampjes zorgt ervoor dat je die voorste laag ook goed kunt zien. Dat doen ze door de achtergrond te verlichten. Backlight, heet dat. Een geweldige techniek die de kleuren echt tot leven brengt, maar het heeft een beperking. Want tegen die plaat van licht wordt zwart natuurlijk nooit zwart. Daar hebben ze bij LG een oplossing voor bedacht: OLED! Op www.televisiewinkel.nl vind je veel informatie en natuurlijk de nieuwste modellen met de LG OLED-techniek.

Olé oled

LG OLED televisies werken maar met één laag ledlampjes die zelf zorgen voor de verlichting én de kleur. Dat zorgt ervoor dat ze per lampje kunnen bepalen hoe fel ze zijn en of ze uberhaupt aan moeten. Perfect zwart is dus ook echt perfect zwart. Het resultaat? Beelden waar je letterlijk in kunt verdwalen, of je naar een bewegende foto kijkt. Natuurlijk zijn er meer voordelen. Zo is ook de kijkhoek van de televisie ongeëvenaard. Je kunt zo’n beetje vanuit iedere hoek zien wat er op de beeldbuis gebeurt. En dat is toch wel gaaf. Daar bovenop voert LG nog vaak een actieve HDR uit, waarbij de contrasten extra worden aangedikt. Daarmee worden de beelden bijna 3D, zonder die hele toestand van een bril opzetten enzo. Hieronder zie je het effect van grotere contrasten:

Extra functies

Maar natuurlijk wil je meer. Dankzij de smart-mogelijkheden van de nieuwste generatie LG televisies heb je het internet onder je vingertoppen zitten. Want natuurlijk wil je optimaal genieten van die kleurenpracht. De LG OLED-tv’s gebruiken dan ook de 4K techniek, waarmee je 4x zo veel beeldinformatie op je scherm krijgt. De schermformaten kunnen dan makkelijk een stuk groter gemaakt worden: 55 of zelfs 65 of 77 inch is helemaal geen uitzondering. Natuurlijk beschikken deze moderne toestellen ook over Smart TV en WEB OS 3.0. Netflix, Youtube, surfen over het internet, eigen foto’s en films bekijken. Zo wordt je televisie, net als je smartphone of tablet, écht een onderdeel van je huishouden.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.