logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

LG lanceert ’s werelds eerste draadloze OLED TV


LG Electronics komt met ’s werelds eerste draadloze OLED TV, de 97-inch LG SIGNATURE OLED M (model 97M3). De 97M3 is momenteel beschikbaar in Zuid-Korea, maar staat op de planning om later dit jaar uit te breiden naar Noord-Amerika en Europa.

Grootste OLED met Zero Connect Box

De 97M3 is gebaseerd op LG’s technische en ontwerpexpertise van een decennium aan OLED-innovaties. De TV draagt bij aan het vergroten van LG’s positie in ultragrote premium TV’s, met het grootste 97-inch OLED-scherm in de industrie en de Zero Connect Box, ’s werelds eerste draadloze oplossing die real-time video- en audiotransmissie technologie op 4K 120Hz biedt.

Een kabeltje voor je volledige media opstelling

De LG SIGNATURE OLED M is een OLED TV die naast de stroomkabel, volledig vrij is van kabels. LG’s draadloze AV-transmissieoplossing is ontwikkeld om gebruikers te helpen hun tv’s te verbinden met verschillende apparaten en randapparatuur, zoals spelconsoles en set-top boxes. Met de Zero Connect-technologie is het niet langer nodig om kabels en apparaten in de buurt van het scherm te hebben, waardoor gebruikers volop kunnen genieten van een ultragroot scherm in een opgeruimde ruimte.

De LG SIGNATURE OLED M heeft een 97-inch OLED-scherm (ongeveer 245 centimeter diagonaal) en de Zero Connect Box werkt met een afstand van maximaal 10 meter tussen de box en het scherm.

Nieuwe stap in connectiviteit

De 97M3 is een belangrijke en innovatieve stap voorwaarts in de evolutie van tv’s. De Zero Connect Box ondersteunt een scala aan connectiviteitsopties, waaronder HDMI 2.1, USB, RF, LAN en Bluetooth, waardoor het gemakkelijk is om verschillende apparaten of randapparatuur aan te sluiten, van gameconsoles tot set-top boxes. Om de naadloze overdracht van beeld en geluid te garanderen, identificeert de box de optimale transmissieroute en heeft hij een verstelbare ontvanger die onzichtbaar aan de box bevestigd is. De draadloze AV-transmissieoplossing van LG kan grote hoeveelheden gegevens verzenden met tot 3 keer de snelheid van de bestaande Wi-Fi 6E standaard. Indrukwekkend genoeg ondersteunt de Zero Connect-technologie ook Dolby Vision en Dolby Atmos.

Meer modellen

De LG SIGNATURE OLED M beschikt ook over het ultramoderne LG Gallery Design, dat zorgt voor een naadloze, vlakke wandmontage. Hierdoor is het niet nodig om een kast of tafel direct bij de tv te plaatsen en kunnen gebruikers hun ruimte precies inrichten zoals ze zelf willen. In de nabije toekomst wordt de 97-inch LG SIGNATURE OLED M vergezeld door 83- en 77-inch OLED evo M-modellen.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.